Witam!
Ja także uwałilem telefon - wgralem motyw, ktorego tel nie obslugiwal i wykrzaczył mi sie proces com.android.systemui oraz com.android.phone - nic nie pomagałao (może pomogloby samoładujace się recovery od znafcy - jakbyś był tak miły i uplodowal gdzieć to recovery to wielu byłoby Ci wdziecznych) nie mogłem wejsć w fastboot, komp nie widzial telefonu, ne moglem wejść w recovery, ogolnie rożne cyrki sie działy- byłem bliski załamania ale... poradzilem sobie poprzez Nubia Tools - pełny opis co i jak zrobić wraz z potrzebnymi linkami do ściągniecia programow, sterowników tu (u mnie telefon po przytrzymaniu vol up+vol down+power widoczny byl jako pamieć masowa - kilka dysków i miał zainstalowane sterowniki):
http://www.androidiani.com/forum/zte-nubia-z7/446548-guida-di-unbrick-z7-max-mini.html Polecam uzyć tlumacza google - instrukcja brzmi skomplikowanie ale w rzeczywistości jest prosta (przy sćiąganiu Nubia Tools ściagnijcie też plik tekstowy - tam jest haslo do uruchominia NT) - jakby co to służę pomocą - najwazniejsze telefon postawiłem i teraz jadę na Mokee 4.44 i jestem póki co zadowolony z telefonu i romu