Dyskusja o telefonach ZTE, opinie, zakup, jakość,
15 maja 2017, o 19:01
Co masz wpisane w polu typ APN ale w APN do internetu nie do MMS?
Tapatalk Nubia Z7 max
Mam ustawione zgodnie z tym:
http://ustaw.plus.pl/konfiguruj-telefonPróbowałem też z innych stron i nic.
15 maja 2017, o 19:14
Co masz wpisane w polu typ APN ale w APN do internetu nie do MMS?
Tapatalk Nubia Z7 max
Mam ustawione zgodnie z tym:
http://ustaw.plus.pl/konfiguruj-telefonPróbowałem też z innych stron i nic.
16 maja 2017, o 16:42
U mnie też jest problem z mmsami, a konkretniej nie mogę zrobić tak aby działały na fake APN'ie (sieć play). MMSy po prostu nie chcą się pobrać. a wszystko mam ustawione niby poprawnie, tak jak miałem na poprzednim tel tyle że tutaj jest dual sim i jest w sumie jeszcze jeden apn dla drugiej karty. Komuś działają mmsy w playu z fake apn'em na nubii tak by nie płacić dodatkowo za transmisję danych?
17 maja 2017, o 17:20
Witam,
czy jest ktoś może z okolic Katowic ? Kupiłem sobie z7 max ,ale jednak przydałoby się wgrać jakiś lepszy soft ,a jednak noga jestem w tym temacie ,a myślę że 4pak ktoś pomoże ?
20 maja 2017, o 14:09
Nie wiem co bym nie wpisywał i co bym nie robił to za cholerę nie mogę odbierać ani wysyłać MMS, czy ktoś to ogarnął na NX505J?
20 maja 2017, o 15:35
Po pierwsze Textra, po drugie APN do internetu dobrze ustawiony. Podkreślm APN do internetu.
Po trzecie ja wolę podzielić na kilka SMS ów niż mms wysyłać.
Tapatalk Nubia Z7 max
20 maja 2017, o 18:01
@Perun
tak jak napisał tomek0768 - aplikacja textra
20 maja 2017, o 20:22
Na ComboRom mmsy śmigają na apce systemowej bezproblemowo.
Wysłane z Nubii Z7Max
20 maja 2017, o 21:37
U mnie jednak już działają mmsy. W sumie nie wiem co pomogło, bo ostatnio sprawdzałem z miesiąc temu. Teraz przed sprawdzeniem utworzyłem dodatkowy apn dla karty play (prawidłowy dla internetu) jednak zaznaczony oraz z wpisanym default zostawiłem fake. W dodatku zainstalowałem Textrę, jednak nie ustawiłem jej jako domyślną. Odbieranie i wysyłanie mms działa pięknie (systemowa apka) i nie zabiera kasy za transfer.
23 maja 2017, o 08:38
Zainstalowałem Textra i działają MMSy, szkoda, że na apce systemowej już nie.
Android 5.1.1 jądro 3.4.0-perf-g8c63300-dirty.