przez karuzel » 10 gru 2014, o 08:28
Koledzy i Koloeżanki mam problem. SIM1 PLAY ; SIM2 AERO. Dzięki uprzejmości znafcy wgrany Cyanogenmod 11. Jak Aero chodzi wszyscy wiemy więc chciałem sprawdzić internet poprzez PLAY, bo telefon podobno obsługuje LTE. Zmieniłem obsługę danych z SIM2 na SIM1(play) dla pewności SIM z AERO odłączyłem, nad wskaźnikiem pokrycia sieci pojawiła się literka E (wskaźnik pokrycia pełny). W ustawieniach upewniłem się, że przesył danych jest obsługiwany przez SIM1 (PLAY). No i masakra, strona WP albo GOOGLE ładuje się ze 40 sekund jak nie więcej, do tego wskaźnik ładowania strony potrafi zatrzymać się w 2/3 i nie ładuje strony dalej, aplikacje 13mb ze sklepu PLAY jakoś długo sciągało. W porównaniu z poprzednim telefonem SGS+ to obsługa internetu ledwo zipie. Nadmieniam, że przeybywam w Gdańku. Czy ten teleon nie powinien z automatu obsługiwać LTE w tej lokalizacji? Może coś muszę włączyć w ustawieniach albo wystąpić do operatora o obsługę LTE? Nie jestem biegły w tych sprawach więc moje pytania mogą wydać się śmieszne ale może ktoś pomoże.
Chyba znalazłem rozwiązanie, w ustawieniach. Nad pokryciem sieci mam H+ (czy to oznacza LTE?), po zrobieniu testu: ping 62ms ; pobieranie 7,49Mbps ; wysyłanie 0,20Mbps