ZOPO ZP700

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Re: ZOPO ZP700

Postprzez bigger » 30 sty 2014, o 20:51

Z tyłu 8mpx z przodu 5mpx wg AnTuTu i oznaczeń na opakowaniu. Zdjęcia przyzwoite po ustawieniach własnych bo na auto jakość mizerna. Filmy o dziwo dużo lepsze. Wg mnie warto zaczekać chwilę wchodzi zp780 więc cena zp700 powinna spaść nieco np na 549 zł jak było w promocji w grudniu.
bigger

Pochwały: 2
Telefon:: Mi2s

Postprzez delpiero8714 » 30 sty 2014, o 22:53

Po pierwsze witam wszystkich, bo to mój pierwszy wpis na tym forum :)
Pisałem dzisiaj maila do zopotel z pytaniem kiedy będzie dostępny ZP700 w kolorze niebieskim i czy pozostanie on w cenie wyświetlanej na ich stronie (549 zł). Odpisali mi, że dostawa do magazynów jest przewidziana na drugą połowę lutego, ale cena zostanie podniesiona do 599 zł. Z tego wynika, że na obniżki w najbliższym czasie nie ma co liczyć :(
delpiero8714

Telefon:: ZTE

Postprzez fullrespect » 30 sty 2014, o 23:33

Widzę ze wiele nie zdecydowanych co do tego taniego i fajnego telefonu. Ja osobiscie kupilem w Chinach i wcale nie żałuję. Trafiłem na świetnego sprzedawcę, telefon dotarł do mnie w 10 dni od momentu kiedy w trackingu napisali ze wsiadł w samolot. Niefortunnie (podejrzewam ze w pospiechu nie sprawdzili dokladnie ekranu i dostalem z pęknietym LCD w lewym górnym rogu). Nie przeszkadzało to jakos bardzo ale przeciez nie płacilem za bubla. Więc, grzecznie napisalem do sprzedawcy ze mam ekranik padniety, co potwiedzilem kilkoma zdjęciami na maila. Sprzedawca odpowiedział doslownie po paru godzinach a biorąc pod uwagę 6 godinną różnicę to chyba on pracuje 14h na dobe. Ale do sedna, podal mi kilka opcji, 50$ znizki, wysłanie nowego LCD, lub zwrot telefony w celu wymiany z pokryciem kosztów wysyłki w obie strony !!! Długo nie myśląc wysłałem telefon z powrotem. Sprzedawca po tym jak podalem mu numer przesyłki - wysłał drugi juz na wymianę - nie czekając aż przyjdzie ten uszkodzony do niego. TO SIE NAZYWA PORZĄDNA OBSŁUGA !
Telefon pewnie przyjdzie do mnie niebawem. Nie chcialem zadnego innego bo grac nie gram chociaz i tak swietnie z grami sobie radzi. A funkcjonalnosc jest wlasnie taka jaką mi trzeba, jest po prostu dla mnie idealny za te pieniądze jakie trzeba wydać.
Podsumowując:
kupno w Chinach = jakies 500 zł z wysyłką.
sprawdzony sprzedawca - NIEOCENIONE :)
a tu własnie brałem:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Polecam.

PS co do kamery, nawet w opcjach jakosci zdjęcia jest do wyboru 8 Mp.
fullrespect
AKTYWNY

Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 2
ROM: 5.9.2

Postprzez Hardkorak » 31 sty 2014, o 20:47

Tutaj moje nagranie z zopo zp700 w 1080p. Sorry za to że mało widać ale zimno mi w łapy było ;p.Na aparacie mam naklejoną jeszcze jakąś folię więc przez to może robić gorsze zdjęcia i filmy.

https://www.dropbox.com/s/iusy96yfbphzq ... .12.03.3gp (najlepiej pobrać na dysk żeby zobaczyć w maks jakości)

Testowałem też gry:

Bezproblemowo działały:

GTA San Andreas (1.03)
NFS Most Wanted (1.0.50)
Asphalt 8 Airborne (v1.2.1b)
Injustice: Gods Among Us
Minecraft (0.8.1)
Injustice Injustice: Gods Among Us
Angry birds GO

Co do aparatu robi przeciętne zdjęcia ale za to nagrywa dobre filmy w 1080p moim zdaniem (jak jest jasno)
Bateria jak dla mnie wystarcza ten 1 dzień oczywiście jakaś gierka , aplikacje w tle (sporo ich mam) , synchronizacja , 2sim a to wszystko lubi prąd ;/
Jak będę miał czas to nagram przykładowe filmy i wrzucę zdjęcia.Ogólnie polecam telefon.
Hardkorak

Telefon:: ZOPO ZP700
ROM: Ghost45 4.2.2

Postprzez Gresfucinio » 31 sty 2014, o 23:22

Witam wszystkich zadowolonych posiadaczy Zopo ZP700! Również ja dołączyłem w dniu dzisiejszym do grona fanów tego modelu ;) Pierwsze wrażenie - telefon całkowicie wart swojej ceny. Po przeliczeniu z upustem kosztował mnie niecałe 480 zł, więc uważam, że naprawdę warto!! Paczka przesłana Sweden Post nawet nietknięta przez uprzejmych Panów celników ;) Polecam zakup u tego sprzedawcy: http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-ZOPO-ZP700-Cuppy-MTK6582-Quad-Core-1-3GHz-4-7inch-QHD-Android-Smart-Mobile/1552082517.html. Dostałem super niebieskiego Zopo i kilka giftów. Przesiadłem się z galaxy Ace, więc nowy nabytek to dla mnie demon szybkości ;). Aktualnie przystępuję do testowania i postaram się za kilka dni podzielić subiektywnymi odczuciami. Pozdrawiam wszystkich niezdecydowanych ;).
Gresfucinio

Telefon:: samsung ACE

Postprzez fullrespect » 31 sty 2014, o 23:29

O widze ze ten sam sprzedawca co i ja zamowilem :)
Koles wymiata :)
fullrespect
AKTYWNY

Postprzez delpiero8714 » 1 lut 2014, o 00:01

Czy moglibyście coś powiedzieć o jakości rozmów? Od kilku tygodni rozglądam się za chińskim smartfonem za niską cenę, jestem już właściwie zdecydowany na ZP700, ale przed zakupem chciałbym się dowiedzieć coś więcej o tym, czy rozmówcy nie narzekają na jakość połączenia, czy jego głośność.
delpiero8714

Postprzez fullrespect » 1 lut 2014, o 00:16

OOOO dobry temat :)
Powiem tak, jedną z pierwszych rzeczy ktora zrobilem to zadzwonilem z zopo zp700 na mojego blackbarrego który po prostu głosnik i mic ma idealny.
Fakt: zopo mu nie dorównuje... ale tez nie mozna powiedziec ze jakosc jest kiepska, wszystko ladnie sie slyszy z tak jakby leciutkim przytłumieniem ale to bardzo leciutkim. Ogólnie nie wpływa to na jakość rozmowy samej w sobie, po prostu nie jest to tak idealne jak w blackberrym :) a w blacku to na prawde jakosc jest taka jakbys stal kolo siebie :)
Wiec szczerze - polecam zp 700 - oczywiscie w tym przedziale cenowym :)
fullrespect
AKTYWNY

Postprzez delpiero8714 » 1 lut 2014, o 00:23

W takim razie, decyzja zapadła - jutro zamawiam :) Wielkie dzięki, za szybką odpowiedź! ;D
delpiero8714

Postprzez fullrespect » 1 lut 2014, o 01:03

a tak z ciekawosci - gdzie kupujesz ?
fullrespect
AKTYWNY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nowości