Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
Odpowiedz

Re: Zegarki - wątek ogólny

16 wrz 2014, o 00:00

Nie straszcie ludzi. Celnicy nie zatrzymuja bo wiedza ze tam jest podrobka tylko zeby zarobic na vacie czy cle wiec smialo wyslij im tylko dowod wplaty i to wszystko

Pzdr

16 wrz 2014, o 12:20

Zrobisz jak chcesz, nie moga Ci nic zrobic jak nie odpowiesz, masz to zgwarantowane na pismie 20 dni i odsyłka do nadawcy.
Jesli to 1 sztuka i na aukcji nic nie wskazuje na podróbkę, nie ma znaków towarowych to też prawo jest po Twojej stronie. Reszta w PW

16 wrz 2014, o 12:22

bontek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mylisz się, własnie ze zatrzymują. Byłem tego przykładem.

Teraz kupiłem oryginał SEIKO http://www.watchhubs.com/en/seiko-5-aut ... nzh57.html
lepiej dołozyc troche i nie miec problemów, no i przynajmniej oryginał, jest serwis w polsce jakby co.

16 wrz 2014, o 13:02

No zatrzymuja ale nie z zamiarem poszukiwania replik tylko to normalna procedura celna.
Jak jestes ciapa to teraz sobie zamawiaj "oryginaly" Seiko.
Z Ali zamowilem kilkanascie Seiko, Festin itp i nie roznia sie niczym poza nizsza cena niz te Twoje "Seiko" z reklamowanej strony :)

16 wrz 2014, o 13:37

Hahaha...jedbak jak widac boli oj boli...:)
I nie siej fermentu na forum i nie strasz ludzi

16 wrz 2014, o 14:08

Nikogo nie strasze ale to są fakty
https://www.dropbox.com/s/hjkannknyx2r8 ... 4.png?dl=0

16 wrz 2014, o 14:34

bumbum napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dokładnie. Mój kolega miał to samo, wynegocjował chyba ze 300 zł na rzecz kancelarii (innej) za zniszczenie i "pokrycie kosztów", w zamian za odstąpienie.

Wysłał jakieś oświadczenie do nich, że się zgadza na zniszczenie, a potem kontakt się urwał. Póki co się do nich nie odzywa bo jakoś mu nie śpieszno, żeby płacić :P

PS. Mam wrażenie, że Poznań przoduje w otwiaraniu paczuszek.

PS2. Najlepsze jest, że otworzył Chińczykowi dispute na 100% refund bo sprzedaje podróbki i Chińczyk się zgodził na refund.

16 wrz 2014, o 14:51

300 zł to kwota do przeżycia, natomiast kara 1000 i wiecej jednak boli...

16 wrz 2014, o 15:11

kotus1992 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Z tego co wiem gość, który zamawiał 30 czy 40 zegarków CK dostał finalnie 1000,00 zł. Przy jednej sztuce i pierwszej "wpadce" spodziewałbym się łagodnego podejścia.

16 wrz 2014, o 17:43

bumbum napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Co Ty za bzdury tu wrzucasz :)

po pierwsze:

1. To nie jest zaden wyrok nakazowy sadu wiec niech se go wsadza w dupe - POKAZ MI WYROK skazujacy Twojego kolege wraz z uzasadnieniem sadu !!!
2. przeczytaj co jest tam napisane :): "Zaszlo PODEJRZENIE naruszenia praw wlasnosci..." bla ba bla..
Reszte sobie sam dopowiedz. Dopoki nie ma wyroku nie jestes winny a jak ktos jest (napisalem wczesniej komus innemu) cipa w tej kwestii i nie potrafi dociekac swoic praw to zawsze bedzie dymany przez nasz system....

Mowie o detalicznyc odbiorcach zamawiajacych kilka/nascie przedmiotow w miesiacu...

Nie mam na mysli tu handlarzy co sprowadzaja kontenery bo to juz inna para kaloszy...

P.S
Zreszta ostanio warto przypomniec sobie sprawe pewnej kancelarii prawnej wysylajacej pisma
z wezwaniem do zaplaty za sciagane z netu gier,filmow czy utworow muzycznych....jak ktos nie mysli samodzielnie to zaplaci :) Dalszy komentarz jest zbedny.
Odpowiedz