przez 404 » 17 maja 2016, o 14:59
Potrzebuje waszej pomocy forumowicze, zakupiłem jakiś czas temu zegarek na aliexpress i wszystko było ok, dbałem o niego, nie był rzucany, stukany itp, pod koniec okresu min. dostawy (czyli ten licznik co odlicza czas do końca tak jakby gwarancji dostawy i możliwość reklamacji dispute), nie pamiętam dokładnie ale to było dzień/dwa dni przed/po terminie i problem jest taki nie wiem czy coś mogę teraz wskórać..., czas dostawy minął, zapewne pieniądze przeszły z ali do sprzedawcy, widzę w opcjach, że mam jeszcze możliwość dispute i wystawienia komentarza do któregoś tam...
Zegarek zaczął szwankować akurat jakoś tak mi się wydaje dzień/dwa po terminie, problem polega na tym, że np chcąc ustawić czas biorę pokrętło w bok, ustawiam czas i wciskam z powrotem pokrętło tak jak było, a zegarek nie rusza..., więc przyciskam spód mocno ruszył bardzo wolno, puszczając spód z górą znowu nie idzie..., stukając w pokrętło potrafi ruszyć, ale zakładając na rękę zaraz potrafi stanąć, może ktoś mi coś tu poradzi ? miał może ktoś podobny problem ? albo pisać do sprzedawcy o zwrot pieniędzy ? (co prawda dużo nie dałem za niego, ale pieniądze z nieba nie spadają ;>)