Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
Odpowiedz

Re: Zegarki z Chin - wątek ogólny

16 maja 2016, o 12:38

Jak to jest jeden zegarek to bym się nie martwił. Ja zamówiłem dla żony zegarek, okazało się że to podróbka CK i przyszedł bez wnikania urzędu celnego w szczegóły. Drugi już świadomie zamówiłem z logiem znanej firmy, akurat ten jej się podobał a nie było aukcji bez loga. Też przyszedł bez problemu, nawet tak jak w twoim przypadku pocztą holenderską.

16 maja 2016, o 13:44

Dzieki, zegarek nie wygląda na za wielki na ręce, zastanawiam się nad zamówieniem jego tu :
http://www.aliexpress.com/item/Men-Watc ... 4.5.cmvf9E

Ile dałeś za swój ?

16 maja 2016, o 16:12

arni napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam od niego casio - też szedł NL Postem, potem leżał ponad tydzień w WER Warszawa i ostatecznie dotarł bez żadnego problemu; co ciekawe - z naklejką, że towar nie zgodny z jakąśtam normą UE. Nie masz się czym przejmować.

16 maja 2016, o 17:47

sephot napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na gearbest za ~15-17$ go kupisz.

16 maja 2016, o 18:03

sephot napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Niewiele mniej, kupowałem tu
http://s.aliexpress.com/rmyQZVb6
Jeśli jesteś przyzwyczajony do dużych zegarków to nie będzie przeszkadzał, aczkolwiek jak pisałem jest gruby i ciężki. Pokazany wcześniej skmei albo jaragar też nie należą do małych, jednak są dużo cieńsze i lżejsze.

Wypalcowane

17 maja 2016, o 14:59

Potrzebuje waszej pomocy forumowicze, zakupiłem jakiś czas temu zegarek na aliexpress i wszystko było ok, dbałem o niego, nie był rzucany, stukany itp, pod koniec okresu min. dostawy (czyli ten licznik co odlicza czas do końca tak jakby gwarancji dostawy i możliwość reklamacji dispute), nie pamiętam dokładnie ale to było dzień/dwa dni przed/po terminie i problem jest taki nie wiem czy coś mogę teraz wskórać..., czas dostawy minął, zapewne pieniądze przeszły z ali do sprzedawcy, widzę w opcjach, że mam jeszcze możliwość dispute i wystawienia komentarza do któregoś tam...
Zegarek zaczął szwankować akurat jakoś tak mi się wydaje dzień/dwa po terminie, problem polega na tym, że np chcąc ustawić czas biorę pokrętło w bok, ustawiam czas i wciskam z powrotem pokrętło tak jak było, a zegarek nie rusza..., więc przyciskam spód mocno ruszył bardzo wolno, puszczając spód z górą znowu nie idzie..., stukając w pokrętło potrafi ruszyć, ale zakładając na rękę zaraz potrafi stanąć, może ktoś mi coś tu poradzi ? miał może ktoś podobny problem ? albo pisać do sprzedawcy o zwrot pieniędzy ? (co prawda dużo nie dałem za niego, ale pieniądze z nieba nie spadają ;>)

17 maja 2016, o 15:41

Bo slavo22 ma spora lape :-)

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

17 maja 2016, o 17:25

Bez przesady, aczkolwiek kobieca nie jest ;-)

Wypalcowane

17 maja 2016, o 18:47

Wczoraj odebrałem taki zegareczek zakupiony w GearBest. 12 dni leciał NL Post.
Musiałem usunąć trzy ogniwa bransolety ponieważ mam małą rękę.
Naviforce NF9050

Obrazek

Obrazek

18 maja 2016, o 10:26

Kupiłem zegarek automatyczny http://pl.aliexpress.com/item/dhff-2016 ... 78331.html. Zegarek używałem 1 dzień, po czym zatrzymał się i niestety nie chce ruszyć. Zgłosiłem problem sprzedawcy. Odpisał mi : "Watch sports work You know how it works it You need to shake hands You also need to pull out the button to adjust the 24 hours after viewing." Jak mam to rozumieć - o co mu chodzi?

18 maja 2016, o 10:32

Masz machać ręką, działa na zasadzie ruchu, prądniczka generuje prąd i zegarek działa. Pisze tam coś żebyś wyciągnął guzik .

Meizu M2 Note

18 maja 2016, o 10:44

No właśnie tak to zrozumiałem. Od czasu jak stanął - macham, macham i nic. Ani drgnie. A co z tym wyciąganiem guzika, to nie wiem o co mu chodzi?
Odpowiedz