Zegarki z Chin - wątek ogólny

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Zegarki z Chin - wątek ogólny

Postprzez yusuf » 23 wrz 2015, o 21:10

W pełni popieram, kupisz seiko i będziesz się nim cieszył przez lata. Jaragar to loteria, jeden pochodzi kilka lat, drugi od razu będzie miał problem z mechanizmem
yusuf

Pochwały: 3
Telefon:: Jiayu G4s | Monster

Postprzez bumbum » 23 wrz 2015, o 21:35

Osobiście mam Seiko sport, kupiony w sprawdzonym sklepie w Singapurze. Rok czasu i chodzi super.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Meizu Pro 6 Plus
bumbum
VIP

Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Postprzez Byrd » 23 wrz 2015, o 22:20

Też tak uważam - nad tym warto się zastanowić. Ma dobry mechanizm. http://www.aliexpress.com/item/43mm-Par ... -nQvBMnQBM
Byrd
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: Jiayu F1

Postprzez yusuf » 24 wrz 2015, o 10:02

Trochę duży jak na damski (bo taki był w pytaniu), ale automatyczny mechanizm ST25, sprawdzony i bardzo dobry, ze stop sekundą i dokręcaniem koronką.
yusuf

Postprzez bumbum » 24 wrz 2015, o 10:15

ja kupiłem tego tylko ze złotymi wskazówkami i znacznikami http://www.watchhubs.net/seiko/623-seik ... h55k1.html
I dokładnie z tego sklepu. Ceny w PLN, wysyłka bezproblemowa, gwarancja roczna. Na deklaracji celnej napisane po polsku "zegarek", celnicy nic się nie czepiali bo sklep z oryginałami. Jesli miałby byc damski to taki automat na przykład http://www.watchhubs.net/automatic-watc ... nk601.html albo seiko 5 , są z reguły małe, oprócz wersji Sport.
Meizu Pro 6 Plus
bumbum
VIP

Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Postprzez wojas2 » 25 wrz 2015, o 01:42

Hej, slyszalem ze niektore "podrobki" z chin sa skladane na tych samych czesciach tylko chinczycy wynosza czesci i skladaja w domach... Cos w tym prawdy moze byc ? Wgl warto kupować jakieś podróbki typu: armani, rolex itd ? Mam na myśli podróbki w cenie hmm ok 100$ a nie jakies 10-30$.
wojas2

Telefon:: ZTE

Postprzez haber01 » 25 wrz 2015, o 04:36

Tak, już widzę jak chińczyk po powrocie do domu sobie siedzi i zegarek składa z wniesionych części :-D
haber01

Pochwały: 7

Postprzez hellhammer » 25 wrz 2015, o 08:14

haber01 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dobra riposta :D Tak chinczycy kradną, żeby potem sprzedać po taniości jako podróbke :D jakiś bezsens to nie łatwiej ukrasc cały zegarek jak juz, precież skoro maja dojscie bo pracują w fabryce, to da sie wynosic całe produkty tez..
98% podrobek z china ma nie oryginalne mechanizmy, ale u nas we wszytsko sie uwierzy... Teraz sławnie nazywane Replikami :D buhahha a to zwykła podróbka, która nigdy nie leżała nawet koło repliki.
Dla potomnych polecam pocztać jaka jest różnica zarówno cenowa, jakościowa i w znaczeniu wyrazów Replika, Podróbka, Imitacja. Bo, każda z tych nazw odnosi się do czegoś innego. W chinach kupimy Podróbki i Imitacje ale napewno nie Repliki :) tym bardziej nie bardzo znanych prodecucentów zegarków...
Replika z reguły ma wartość cenową bardzo dużą przekraczająca nawet oryginał i jest ona wyprodukowana, reaktywowana przez tego samego producenta. Np zegarek np z 1900 roku firmy xx, gdzie ta firma np w 2000 wypuszcza taki sam.
Więc jak np, można airmaxy z chin, bazaru czy z garazu nazywać replikami :D?
Imitacja, to także podróbka, tylko z różnicami w wykonaniu, coś dodane lub zrobione inaczej..
A słowo podróbka chyba nie musze tłumaczyć.
I to się tyczy zarówno własnie zegarków i inne rzeczy konczac na butach np nike z chin. Az mnie krew zalewa jak ktoś pisze, że to nie podróbka tylko replika....
hellhammer
VIP

Pochwały: 25
Telefon:: sony

Postprzez yusuf » 25 wrz 2015, o 09:49

wojas2 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja też to słyszałem, po prostu części wynoszą w żołądku lub odbycie, żeby nie dało się ich łatwo wykryć, a potem w domu składają g..wniany zegarek, żeby go potem sprzedać za 100$, bo przecież oryginału za 30$ się nie opłaca :shock:
Podobnie jest z podróbkami, gdzie mamy do wyboru mechanizm chiński, albo za dopłatą 10$ - szwajcarski :mrgreen:

Ja się cały czas dziwię, Polacy uwielbiają wierzyć w takie rzeczy, no bo w końcu chcą wiedzieć za co płacą ciężkie pieniądze.
yusuf

Postprzez wojas2 » 25 wrz 2015, o 10:33

Dzięki za odpowiedzi, rozwialiscie moje wątpliwości.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
wojas2

Telefon:: ZTE

Postprzez dmxzor » 25 wrz 2015, o 21:11

yusuf napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja też to słyszałem, po prostu części wynoszą w żołądku lub odbycie, żeby nie dało się ich łatwo wykryć, a potem w domu składają g..wniany zegarek, żeby go potem sprzedać za 100$, bo przecież oryginału za 30$ się nie opłaca :shock:
Podobnie jest z podróbkami, gdzie mamy do wyboru mechanizm chiński, albo za dopłatą 10$ - szwajcarski :mrgreen:

Ja się cały czas dziwię, Polacy uwielbiają wierzyć w takie rzeczy, no bo w końcu chcą wiedzieć za co płacą ciężkie pieniądze.

A jak nazwiecie mojego Rolexa?

Kupiłem za 638$, kupiłem koronkę, dial, bezel, wymieniłem 3/4 mechanizmu oraz bransoletę na oryginalne rzeczy.

Brakuje mi jeszcze około 1500/1700 zł i w całości będzie z oryginalnych części, ale jak teraz się nazywa? Replika? Imitacja? Podróbka? Bo chodzi jak oryginał, czas trzyma jak oryginał, bo najważniejsze części mechanizmu są oryginalne, a niektóre jeszcze podmianki.. hm ?
dmxzor

Telefon:: Apple

Postprzez hellhammer » 25 wrz 2015, o 22:53

dmxzor napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A jak nazwiecie mojego Rolexa?

Kupiłem za 638$, kupiłem koronkę, dial, bezel, wymieniłem 3/4 mechanizmu oraz bransoletę na oryginalne rzeczy.

Brakuje mi jeszcze około 1500/1700 zł i w całości będzie z oryginalnych części, ale jak teraz się nazywa? Replika? Imitacja? Podróbka? Bo chodzi jak oryginał, czas trzyma jak oryginał, bo najważniejsze części mechanizmu są oryginalne, a niektóre jeszcze podmianki.. hm ?

Składak :-)
hellhammer
VIP

Pochwały: 25
Telefon:: sony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić