Zegarki z Chin - wątek ogólny

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Zegarki z Chin - wątek ogólny

Postprzez existe » 23 sie 2015, o 20:17

alex czekamy na dalsze wiesci - nadal mechaniczny ?
existe
existe
VIP

Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Postprzez paralityk » 24 sie 2015, o 15:01

Panowie i może Panie szukam Casio SHE-3508BR-5AUER dla żony. Zaraz się zajmę szukaniem go w jak najlepszej cenie, ale prośba do Was zobaczcie w swoich źródłach czy nie widnieje z dobrej cenie. Za pomoc wielkie dzięki.
W PL cena najniższa jaką znalazłem to 801 zł. Nie wiem jak za granicą. Pomożecie?
paralityk

Telefon:: Samsung

Postprzez JanYANEK » 24 sie 2015, o 21:17

Chcę kupić podróbkę Armaniiego w tym sklepie: http://www.aliexpress.com/store/111307

Kupował tam już ktoś? Czy polecacie inny sklep z Free Ship

Środek, co wybrać?
- Movement: original movement
- High Quality Quartz Movement
- quartz movement
- High Quality Battery Powered Quartz Movement
- Chinese movement , not original movement

Zamówienie składać z pudełkiem, czy lepiej nie?
JanYANEK

Telefon:: sluzbowy

Postprzez Naits » 24 sie 2015, o 21:36

To zależy już tylko od ciebie, chcesz mieć tam oryginalny mechanizm czy jakiś chiński odpowiednik ?
Lepiej bez pudełka po co zwracać na niego uwagę, szukaj aukcji z no box
Naits
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Sony

Postprzez JanYANEK » 24 sie 2015, o 22:08

Zastanawiam się na ile oryginalny jest ten mechanizm i czym rozni się od tego wysokiej jakości?
JanYANEK

Telefon:: sluzbowy

Postprzez Naits » 24 sie 2015, o 22:45

Niby zegarki jak Armani czy Tissot u chińczyka kosztują tyle że mogli by dać w tej cenie oryginalny mechanizm ale to raczej tylko gadanie. Chińczyki podrabiaja wszystko i taki mechanizm to tez nie problem zwłaszcza jeśli na tym zarobią kilka dolarów. Gdzieś na forum o zegarkach było porównanie takich pseudo oryginalnych mechanizmów gdzie jasno było widać inne wykonanie trybów z oryginalnej repliki. Taki oryginalny ma z grubsza tylko taki sam wygląd. W działaniu będą pewnie podobne chociaż duże prawdopodobienstwo jest ze skopiowany oryginał w zachowanej konstrukcji będzie działał sprawniej niż zupełnie inny mechanizm upchany do środka.
Ostatnio edytowano 24 sie 2015, o 22:56 przez Naits, łącznie edytowano 1 raz
Naits
AKTYWNY

Postprzez grzegorz1982 » 24 sie 2015, o 22:51

czy w tych zegarkach casio działa wogole funkcja Waveceptor i solar ?
grzegorz1982
AKTYWNY

Telefon:: Mi4C

Postprzez su2000 » 24 sie 2015, o 23:12

Nie działa.
su2000
AKTYWNY

Pochwały: 19

Postprzez kamill2001 » 25 sie 2015, o 16:08

Naits napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Też trochę czytałem na ten temat i z tego co zrozumiałem takie podróbki ala 50-150$ mają najtańszy możliwy mechanizm z Chin/Japonii/Szwajcarii obsługujący funkcje zegarka. Oczywiście co zrozumiałe najtańszy będzie chiński, trochę droższy japoński i najdroższy szwajcarski. Więc to nie jest tak że w podróbkach w tej cenie ktoś się silił na włożenie podróbki takiego samego mechanizmu jaki ma oryginał, bo opracowanie nawet w miarę podobnego mechanizmu to byłyby spore koszta i mamy tam po prostu jakiś tani ale w miarę przyzwoity mechanizm. W niektórych aukcjach jest napisane jaki mechanizm jest w środku, można sobie wybrać i dopłacić za lepszy. Co oczywiste otwarcie dekielka takiego zegarka i zerknięcie na mechanizm od razu pokazuje że to podróbka. Często też już po samym wyglądzie takiego zegarka w tym przedziale cenowym widać że to podróbka, bo nie zawsze wszystkie szczegóły są dobrze odwzorowane. Niektóre detale na tarczy ciężko podrobić, bo wiąże się to z dużą precyzją, trudną do osiągnięcia powtarzalnością, ewentualnie większym kosztem...

Dopiero dużo droższe podróbki silą się na wierne odwzorowanie cech zewnętrznych i ewentualnie podrobienie samego mechanizmu w miarę wiernie. I wtedy dopiero różnice są takie, że mechanizm wygląda z grubsza na taki sam, ale widać że to jednak nie to samo.

Oczywiście w podróbkach tańszych mamy najtańszy możliwy chiński mechanizm. A o odwzorowaniu szczegółów nie ma mowy.

Ja osobiście zdecydowałem się odłożyć na oryginał. Moja kalkulacja jest taka, że ostatecznie szkoda kasy na coś co nie jest w pełni tym co chciałbym mieć, tym bardziej że to nie koszulka w którą się wyrzuci po sezonie czy dwóch ale oczywiście nikogo nie odżegnuje od jego zamiarów. Trzeba być tylko świadomym, że te repliki w zależności od ceny, mają swoje mniejsze lub większe wady...
kamill2001

Pochwały: 8
Telefon:: Realme 7 Pro

Postprzez Naits » 25 sie 2015, o 18:49

Ze swoim Szwajcarem (Made in China) byłem u zegarmistrza, widziałem ETA g10 jak otworzył taka jak oryginał ale do końca nie jestem przekonany że to Szwajcar.
Cena zegarka 80$ tanio to nie jest jak na replikę ale myślę że już opanowali taką technikę podrabiania że są w stanie zrobić i to, ale kto ich tam wie.
Zamknąć mechanizm w blaszki tak tak jak ma ETA i bum mamy wizualnie oryginał a w środku kto ich tam wie pozostają domysły.
Naits
AKTYWNY

Postprzez Boomszakalaka » 25 sie 2015, o 20:09

Ktoś się tu kiedyś wypowiadał, że taki Armani czy inne marki "modowe" i tak nie są zbyt zaawansowane, cena oryginałów jak na same mechanizmy (czyli w sumie serce zegarka) jest dużo za wysoka, sporo płaci się po prostu za markę względem innych oryginałów, które wnętrze mają lepsze w podobnej cenie.

Tak to przynajmniej zrozumiałem, czytałem to tutaj kilka miesięcy temu. Ktoś bardziej obeznany potwierdzi? Nawet z czystej ciekawości, osobiście jestem w tym temacie laikiem.
Boomszakalaka
AKTYWNY

Pochwały: 15

Postprzez leoxxx » 25 sie 2015, o 20:20

Kupiłem zegarek, który oryginalnie kosztuje 1200zł. W tej cenie mam co najmniej 4 chińczyki. Dzięki temu mogę kupić dwa na różne okazję. Dodatkowo za 50 zł kupiłem mechanicznego chińczyka, który działa przyzwoicie.
Porównanie zdjęć smartfonów: http://fotosmartfon.blogspot.com/
leoxxx
AKTYWNY

Pochwały: 26
Telefon:: Meizu MX5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić