Zegarki z Chin - wątek ogólny

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Zegarki z Chin - wątek ogólny

Postprzez Tsingato » 31 lip 2015, o 00:12

feelthelight napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

feelthelight i dokonałeś jakiegoś zakupu z nich ? Sam też jestem trochę zainteresowany ;-)
Panie i Panowie macie może jeszcze jakieś sklepy godne polecenia z nimi ?
Tsingato

Pochwały: 1
Telefon:: iphone

Postprzez paralityk » 31 lip 2015, o 09:25

Prawdopodobnie nie ma różnicy.
Nie zauważyłeś że ten tańszy wysyłany jest zwykłą pocztą, a droższy dodatkowo chcą 66 $ za przesyłkę dhl?
paralityk

Telefon:: Samsung

Postprzez uuuggg » 31 lip 2015, o 11:19

Wygląda na to że u polecanej Little Lucy część zegarków z oferty jest wysyłana do Polski wyłącznie DHL ;/ A czy ktoś z was korzystał z Villy's store? Legitny sprzedawca?
uuuggg

Telefon:: Xiaomi

Postprzez kamill2001 » 31 lip 2015, o 14:44

To mój pierwszy post, więc witam. Przejrzałem 30 stron tego wątku i wiem że temat był już raz poruszony przy okazji innego przypadku, ale myślę że warto jeszcze tutaj coś napisać. Jak się ma jakościowo replika takiego Tisika

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Do takiego oryginalnego Kaszaka?

Bo replika w wersji ze szwajcarskim mechanizmem to jest ta sama cena i jak za replikę to kupa kasy trzeba przyznać. Z drugiej strony Casio to też podobno bardzo budżetowa firma i jakość tego co wkładają jest na niskim poziomie z tego co czytałem próbując poszerzyć wiedzę. Dodam że podobają mi się trochę bardziej minimalistyczne zegarki, biała tarcza, brązowy pasek i względna oszczędność w detalach. Obecnie mam oryginalnego Kaszaka, który kosztował ~100 zł, ale już się mocno pościerał i nie wygląda zbyt estetycznie, a obecnie nie chciałbym wydać więcej na czasomierz niż ~350 zł.

PS. Tutaj ruska recenzja z ali, nic nie rozumiem, ale może komuś się przyda.

kamill2001

Pochwały: 8
Telefon:: Realme 7 Pro

Postprzez feelthelight » 31 lip 2015, o 18:11

[quote="Tsingato"
feelthelight i dokonałeś jakiegoś zakupu z nich ? Sam też jestem trochę zainteresowany ;-)
Panie i Panowie macie może jeszcze jakieś sklepy godne polecenia z nimi ?[/quote]

Na razie nic nie kupiłem, Chińczycy nie odpisują od kilku dni (to dziwne), a zapytałem tylko o to czy działają tarcze itd. Próbowałem ponaglić, ale bezskutecznie. Zwlekam, bo zawszę wolę mieć jego słowa w razie problemów. ;)

Autor postu otrzymał pochwałę
feelthelight

Pochwały: 2
Telefon:: sony

Postprzez delfin2525 » 3 sie 2015, o 16:57

Tsingato napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Panie i Panowie macie może jeszcze jakieś sklepy godne polecenia z nimi ?

Ja w tym drugim kupowalem, spojrz pare postow wstecz, wrzucilem tez filmik z zegarkiem
delfin2525

Telefon:: samsung

Postprzez JDStar » 3 sie 2015, o 20:27

Parokrotnie przewijał się temat wodoszczelności zegarków z Chin, ale nikt nie przetestował tego samodzielnie;)
Przetestowałem dzisiaj zakupiony za niecałe $40 Casio EF550-RBSP: kilka godzin w basenie potem w morzu - wszystko działa, nic się nie stało, nic nie zaparowało itp.
Odceglanie/ożywianie telefonów. Polonizacja chińskich telefonów / ROM'ów.
JDStar
AKTYWNY

Pochwały: 20
Telefon:: Leeco Le Pro3 x722

Postprzez ALEX-77 » 3 sie 2015, o 20:43

JDStar napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No przecież pisałem tutaj kiedyś o tym że ten model jest wodoszczelny ,też pływałem (w morzu i na basenach) i działa jak należy .
ALEX-77
AKTYWNY

Pochwały: 27
Telefon:: Xiaomi Redemi Note
ROM: MIUI Polska

Postprzez Naits » 3 sie 2015, o 22:53

ja kupiłem tego co "znafca" http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 1322610309
chciałem białego na pasku ale chińczyk nie ma w ofercie, sprawnie i szybko odpowiadał na wszystkie pytania więc dałem mu szanse, chociaż cena najniższa nie jest
nawet powiedział że białego też ma ale jeśli nie ma aukcji to nie ma co się umawiać na gębę i lepiej mieć w kup teraz konkretny model
o jakości się jeszcze nie wypowiem, znafca go opisał ja dostałem zdjęcie i filmik od chińczyka mechanizm swis g10 212 i czekam na paczkę
Naits
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Sony

Postprzez daaniel » 4 sie 2015, o 08:46

Czy ja dobrze widzę że Lucy wprowadził płatną przesyłkę do Polski ? :( A miałem kupić ten zegarek u niego :(

http://www.aliexpress.com/item/New-EF-5 ... 2327445421
daaniel

Telefon:: apple

Postprzez su2000 » 4 sie 2015, o 08:53

su2000
AKTYWNY

Pochwały: 19

Postprzez Byrd » 4 sie 2015, o 09:39

su2000 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To ja troszkę przepłaciłem - 3$ - kupiłem w http://www.aliexpress.com/store/1294766 - i czekam na paczkę.
Byrd
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: Jiayu F1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić