Zegarki z Chin - wątek ogólny

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Zegarki z Chin - wątek ogólny

Postprzez Julia » 23 mar 2015, o 11:17

sheldon napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A jak u nich zamawiać?
Nie widzę sklepu online - ? :-/
Julia

Postprzez snajp » 23 mar 2015, o 11:38

Tutaj masz ich sklep na Ali
http://www.aliexpress.com/store/813336
Piszesz na maila jaki zegarek chcesz, a nastepnie wystawia Ci aukcję z innym zegarkiem, kupujesz, i w wiadomości pod zamówieniem podajesz swój adres mailowy.

Autor postu otrzymał pochwałę
snajp
AKTYWNY

Pochwały: 26
Telefon:: Huawei Honor 3C
ROM: MIUI

Postprzez szmydu » 23 mar 2015, o 13:06

snajp napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

I tu się pojawiają problemy, bo koleś na maile nie odpowiada, a na skype rozmowa się kończy jak poprosisz go o zdjęcia. Zdecydowanie wolę kupować u konkurencji na ali niż u niego. Pomijam już fakt, że w aukcji jest zupełnie inny zegarek niż ten co kupujesz i przy sporze otwartym w aliexpress może być problem z uzasadnieniem swojego roszczenia.

Autor postu otrzymał pochwałę
szmydu

Pochwały: 7
Telefon:: lg

Postprzez snajp » 23 mar 2015, o 13:40

Mi na maila odpisuje w ciągu kilku godzin, zależnie od pory dnia. Mail do niego sales@breplica.com
A co do reklamacji to że wystawia inny zegarek, a wysyła innych moim zdaniem jest na moją korzyść. Bo w razie czego otwieram spór że towar przyszedł niezgodny z ofertą w aukcji.
Poza tym już kilka osób kupiło z forum i nie było problemu. Sam zamówiłem i czekam na przesyłkę, więc jak paczka dotrze to dam znać.
snajp
AKTYWNY

Postprzez szmydu » 23 mar 2015, o 13:49

To ja niestety nie należę do tej grupy. Robiłem ostatnio dwa podejścia do zakupu (Festiny i Tissota) i na maila nie odpisywał a na skype na pytanie dlaczego nie odpisuje jedyne co napisał to "sorry my friend" ;) Po zapytaniu o zdjęcia kontakt się urwał.
szmydu

Telefon:: lg

Postprzez snajp » 23 mar 2015, o 13:54

Tutaj zegarek od tego sprzedawcy. Link z telefonu więc nie wiem jak się wyświetli
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
snajp
AKTYWNY

Postprzez ALEX-77 » 23 mar 2015, o 13:57

Potwierdzam kontakt z tym "My friendem" jest do bani ,odpowiada jak i kiedy mu się podoba ucina rozmowę i milczy ,po prośbie o "real foto " odpowiedz "sorry my friend No foto" ,właśnie jestem na etapie kupowania u niego IWC Aquatimera i jak w końcu po jego zapewnieniach na moje pytania i dokładnie taki jak na foto które to ja mu pokazałem to chę go kupić i proszę o linka to milczy jak zaklety od czwartku ,a dostępny na Skype jest ,chyba go oleję i poszukam gdzie indziej.
ALEX-77
AKTYWNY

Pochwały: 27
Telefon:: Xiaomi Redemi Note
ROM: MIUI Polska

Re: Odp: Zegarki z Chin - wątek ogólny

Postprzez MikeM » 23 mar 2015, o 22:43

Przyszły wspomniane przeze mnie wcześniej paski ze sklepu double happiness. W pakiecie jest 10szt, ale nie mogłem się zdecydować i dokupilem jeszcze jedną szt. Przesyłka zamówiona 10.03.2015, wysłana 15/16.03.2015, doszła 20.03.2015. Kolory niepomylone, zgadzają się ze zdjęciami.
Obrazek
Jeżeli chodzi o wykonanie: są lekkie, wiotkie i cienkie (1mm - dla mnie to zaleta, w porównaniu do grubych lepiej układają się na zegarku i na nadgarstku) , długość ok 27cm (bez klamry). Wydają się być wygodne, ale więcej będę mógł powiedzieć po kilku dniach.
Przyłożyłem kilka do mojego nowego (jak to ktoś stwierdził) "dziadkowego" Orienta, co by tchnąć w niego trochę życia.
Obrazek Obrazek
Obrazek
Na razie wygrał ten:
Obrazek Obrazek
Zamiast kupować 10 podjebek, polecam kupić 3 nie-podjebki Seiko/Citizen/Orient czy nawet Casio, 10 pasków i mamy zestaw na każdą okazję ;-)
MikeM

Telefon:: Asus Zenfone 5 2/16

Postprzez tomeklodz » 23 mar 2015, o 22:47

MikeM napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Piękny Orient...
Automat
Using Tapatalk
tomeklodz
AKTYWNY

Pochwały: 6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić