Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
Odpowiedz

Re: Zegarki z Chin - wątek ogólny

26 sty 2015, o 19:03

dj_krystus napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Faktycznie w twoim przypadku to by nie wyglądało za dobrze :-/ Kup sobie i noś co chcesz mam to gdzieś ,czy masz zegarek za 5 czy 50 $ tylko nie mierz wszystkich swoją miarą ,Rolexy czy Pateki akurat to i tak nie mój gust ,co wcale nie upoważnia mnie do obrażania tych którzy takie zegarki kupują na Aliku każdy ma swój gust (a może i brak) ale nam gówno do tego.

26 sty 2015, o 19:08

Przepraszam że się wtrącę do tematu ale dyskusja powoli przeradza się w walkę o prywatny punkt widzenia co do słuszności noszenia podróbek. A nie o to w tym wątku chodzi.
BTW jakoś w temacie o podróbkach butów nikt nie pisze że wstyd w takich chodzić :mrgreen:
PS. I bez obrażania się nawzajem, można przecież wyrażać swoją opinię ale nie musicie po sobie jechać.

26 sty 2015, o 19:10

ALEX-77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Faktycznie w twoim przypadku to by nie wyglądało za dobrze :-/ Kup sobie i noś co chcesz mam to gdzieś ,czy masz zegarek za 5 czy 50 $ tylko nie mierz wszystkich swoją miarą ,Rolexy czy Pateki akurat to i tak nie mój gust ,co wcale nie upoważnia mnie do obrażania tych którzy takie zegarki kupują na Aliku każdy ma swój gust (a może i brak) ale nam gówno do tego.

Kilka razy czytałem Twoją wypowiedź, i za cholerę nie mogę zrozumieć Twojego toku myślenia, widze że sam gubisz się w swoich "zeznaniach" więc kończe tą do niczego nie dążącą dyskusje - jak ktoś ma jakieś propozycje zegarka wizytowego chińskeiej marki lub podróbki jakiejś nie wyrużniającej się(Diesel, Citizen, Orient, Seiko itp) to z góry dzięki.

26 sty 2015, o 20:12

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Byś zobaczył mój pogryziony, krwawiący język to byś nie prowokował :mrgreen:

26 sty 2015, o 20:20

To mam rozumieć że nikt nie kupował zegarek Diesel w opakowaniu aby zegarek byl zapakowany w tym podeleczku tak jak oryginalne

26 sty 2015, o 20:50

mily4 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No ale co chcesz usłyszeć ? przecież tu nie ma reguły ,czy z pudełkiem czy bez ? 100 razy uda ci się kupić z pudełkiem bez problemu a 101- raz ci zatrzymią ,ja raz kupiłem DZ z dużym dziurkowanym Białym pudełkiem i przeszło bez problemu ,ale tak jak pisałem wyżej.

26 sty 2015, o 21:26

Jeśli poszukujesz zegarka typowo do garnituru/koszuli, to polecam:
http://www.good-stuffs.com/Classic-Rodi ... p_156.html
http://www.longislandwatch.com/Orient_E ... 24005w.htm
http://www.watchhubs.net/automatic-watc ... s005w.html

Moim zdaniem jeśli nie musisz być ultra elegancki, to do garnituru tak naprawdę pasuje również zegarek sportowy. A nawet podkreśla pewną "odmienność" w stroju i sportowe zacięcie. Np klasyczny Seiko Pepsi. Ben Affleck lata w nim całą "Zaginioną dziewczynę" i wygląda świetnie.

http://www.watchhubs.net/seiko-5-auto-w ... nzf15.html

Oczywiście wszystkie to oryginały. Ceny również baaaaardzo rozsądne jak za sprzęt tej jakości.

26 sty 2015, o 21:46

Rodina bauhaus miszcz. Kusi.

26 sty 2015, o 22:05

Panowie Nautica invicta na Amazon w dobrych cenach

27 sty 2015, o 15:11

Cześć chłopaki. Zamówiłem sobie tutaj taga ( http://www.aliexpress.com/snapshot/6433 ... 8602146118 ) I pojawiają się dwa problematyczne wątki.

1. Zamawiając u niego w aukcji było zdjęcie czarnej Carrery na czarnym gumowym pasku. Przy wyborze zamówienia nie ma go dostepnego więc dogadałem się z majfrendem czy jak zamówie inny u niego to wyśle ten co potrzebuje. Wszystko było ok, zrozumiał, wysłał sam zdjęcie na potwierdzenie że będzie czarny z czarnym paskiem. Wszystko spoko. Przyszedł inny. Czarno miedziany.

2. Problem. Rozmawiając z nim pytałem czy chronograf działa jak w oryginale (dokładnie takie zdanie padło) powiedział że tak, małe wskazówki działają jak oryginał. Wiedziałem że to raczej nie możliwe przy tej cenie ale mniejsza z tym, gdyby był czarny nie byłby to problem. Teraz mam nie ten kolor i bez chronografu. guziczki po wcisnięciu przesuwają te tarcze o 1 no ale nie tak to ma działać.

Napisałem że nastąpiła pomyłka ale nic nie odpisuje. Myślicie że warto wytoczyć spór? Ogólnie zegarek działa. Wykonany całkiem porządnie. Jeśli ktoś szuka taga za 45$ i któryś z tej aukcji mu pasuje wyglądem to polecam. Ja jednak chciałem czarny a dostałem inny. Myślicie że aliexpress uzna mój spór skoro tylko słownie poza aukcją dyskutowaliśmy?
Odpowiedz