Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
11 wrz 2014, o 13:33
Ile się w Zabrzu czeka teraz?
11 wrz 2014, o 13:40
Warszawa chyba zawalona, w poniedziałek papiery wysłane, do dzisiaj ni widu ni słychu
11 wrz 2014, o 13:48
Zabrze - we wtorek wysłana papiery , dziś zwolnili.
11 wrz 2014, o 14:08
Tak rudna podlega pod przemysl, teraz maja takie kolejki ze okolo dwa tygodnie sie czeka tak powiedziala mi dzisiaj przez telefon pani z urzedu, i wrecz zachecala do napisania skargi do jej zwierzchnikow za to ze maja 3 razy wiecej paczek niz sa w stanie przerobic...
11 wrz 2014, o 14:30
No ja tam dzwonił nie będę bo się wolę nie przyznawać do paczki. Zatrzymana została zapewne z przyczyn z wiadomych.
11 wrz 2014, o 16:49
Moje dostali w poniedziałek a do dziś lipa.
No widocznie nie jest to związane z tymi kiedy dokumenty dostaną.
11 wrz 2014, o 21:17
Hej, piszę tu pierwszy raz bo też pierwszy raz mam problem.
Zamowiłam sobie buciki na Ali, jak wiadomo są to podróbki CONVERSE i patrze a tu,
Nadanie przesyłki 2014-08-29 03:59 International Postal System
Wysłanie przesyłki 2014-08-30 13:51 SHENZHEN
Nadejście przesyłki 2014-09-08 09:13 WER Warszawa
Zatrzymanie przez urząd celny 2014-09-08 16:28 WER Warszawa
Co mam w tej sytuacji zrobić ? Jest to jedna para o wadze koło 0.7kg
List otrzymałam, co teraz? Dodam też, że kilka tygodni wcześniej przyszła mi paczka bez problemu na ten sam adres.
11 wrz 2014, o 22:33
Co teraz ? To co zawsze wysylasz screeny i heja.
11 wrz 2014, o 22:49
Super, ale jak mi sprawdza paczke ? zawartość ? jest tam podróbka, boje sie :( a z drugiej strony, czy jeśli jest jedna zatrzymana w uc i ina te same nazwisko i adres idzie druga to tez zostanie zatrzymana czy moze przejsc bez problemu ? rowniez jedna para z tym ze najeczki
11 wrz 2014, o 23:00
Nie zamawia się wszystkiego naraz, tylko w odstępach czasowych, a czy zostanie zatrzymana to nikt nie wie, zależy od celnika. Mogą sprawdzić, jeśli nie będzie się zgadzało z tym co im wyślesz, zawiera znaki towarowe.