Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Zatrzymanie paczki przez urząd celny !! @@

10 wrz 2015, o 17:11

5 dni od zatrzymania w cle to raczej normalny czas a piszesz jakby to wieczność trwało :)

10 wrz 2015, o 17:13

Tez czekam od pt i również wydaje mi się ze to wieczność.. :) dodatkowo w perspektywie zbliżającego się weekendu..

Wysłane z mojego JY-G3

10 wrz 2015, o 18:40

od 8 wrzesnia mam status zatrzymanie przez urzad celny, nie moge sie tam do nich dzwonić ani nie ma listu... ale chyba na 100 % vat przywalą ?

10 wrz 2015, o 18:43

jedynie 23%

10 wrz 2015, o 18:54

koszyk-15 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie to samo, zatrzymane w poniedziałek a listu jak nie ma tak nie ma. Ale wydaje mi się ze w związku z promocjami na aliexpress mają mnóstwo pracy i się nie wyrabiają.

10 wrz 2015, o 20:32

A moja paczka z promocji (UMI Iron za 5 $) wczoraj rano w Warszawie a dzisiaj już w doręczeniu :)

10 wrz 2015, o 20:53

Gap12 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Trwało ;-) :-)

10 wrz 2015, o 20:57

zamawiał ktoś z was taki interfejs http://www.aliexpress.com/item/TCS-CDP- ... 23236.html
były jakieś problemy ?

10 wrz 2015, o 21:23

@up Post dotyczy zatrzymań przez UC, a nie opinii o produktach. Jeśli przez "problemy" rozumiesz to, czy przejdzie przez WER bezproblemowo, to owszem - kwota nie przekracza 45 Euro, więc przejdzie bez problemu. Oczywiście nie ma 100% gwarancji, że paczki nie zatrzymają natomiast wtedy przesyłasz im screen aukcji - 40$ i sprawa załatwiona :)

11 wrz 2015, o 08:32

martwi mnie to czy to nie podróbka i czy nie będę miał kłopotów

11 wrz 2015, o 08:46

koszyk-15 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To jest na pewno jakiś chiński klon, tutaj moim zdaniem jest oryginał w prawdziwej cenie ( http://dlawarsztatu.pl/multi-diag-pro-z-zestawem-kabli-p-44.html ).

Osobiście kupowałem kabel do swojego samochodu, problemów z UC nie miałem, ale wiadomo, ja nie miałem Ty możesz mieć.

11 wrz 2015, o 08:48

nie wiem czy nie będę miał klopotow przyznawać się do tej paczki ?
Odpowiedz