Zakup słuchawek w Chinach - temat ogólny

Akcesoria do telefonów, tabletów i innych chińskich gadżetów

Re: Zakup słuchawek w Chinach - temat ogólny

Postprzez marecky78 » 10 lut 2016, o 12:10

QCY QY7
http://en.jd.com/product/727544.html
22 lutego bedą za 12.12$, chyba całkiem niezły deal
marecky78

Pochwały: 2
Telefon:: LG

Postprzez tomnet » 11 lut 2016, o 13:25

Dobry, ja dalem swego czasu 17$ na gearbest, sluchawki zacne ale u mnie przestala grac prawa sluchawka po jakichs 4 miesiacach, biegalem w nich (po to byly kupione) przez ten czas no i stalo sie, nie sa 100% szczelne, widac szczeliny, pech :-) generalnie fajny sprzet, teraz czekam na KZ ATE, mam ochote przetestowac te firme bo ma duzo pozytywnych opinii za swoje wyroby
fon: Lenovo X3 Lite dap: Benjie S5 sluchawki: MONK, MONK+, TY HI-Z 32, SENFER PT15, KZ ATE, KZ ZST, QKZ W1 PRO, TENNMAK PIANO, KINERA BD005, ZS10, TinAudio T2
tomnet

Pochwały: 6
Telefon:: Lenovo X3 Lite

Postprzez barney » 13 lut 2016, o 13:39

Czy ktoś ma te słuchawki i móglby co nie co na ich temat powiedzieć?
http://audiobudget.com/product.php?brand=ROCK&id=Zircon

W tym momencie na Gearbest kosztują tyle samo co Piston 3 Reddot, na które jest promocja, a wg tej strony grają lepiej od zwykłych V3. Na jakiejś grupie na fb widziałem jedną recenzję, ale chciałem się dowiedzieć czegoś więcej na ich temat.
barney

Pochwały: 1

Postprzez A.W. » 13 lut 2016, o 16:20

Witam wszystkich,
chciałbym Was prosić o pomoc przy wyborze słuchawek.

Potrzebuję do telefonu słuchawek z mikrofonem i bluetooth. Zastanawiałem się nad dwoma modelami - QCY QY7 oraz QCY QY8.
Możecie doradzić, które lepiej wybrać. Dodam, że nie będę w nich biegać, po prostu potrzebuję wygodnych słuchawek,
w miarę dobrym dźwiękiem, z których będę mógł korzystać na co dzień. Ewentualnie czy możecie polecić inny
model słuchawek w podobnej cenie.

Potrzebuję również słuchawek do laptopa - również z mikrofonem. Te słuchawki powinny już być na kabelku.
Dobrze gdyby miały możliwość korzystania zarówno z podłączenia za pomocą mini jack (osobno dla słuchawek i mikrofonu)
jak i za pomocą USB (ostatecznie z samym USB). Słuchawki będą wykorzystywane do grania oraz oglądania filmów.
Do tej pory korzystałem ze słuchawek Creative Tactic 3D Alpha i teraz szukam czegoś o podobnej jakości :)

Pozdrawiam
Andrzej
A.W.

Telefon:: Xiaomi

Postprzez Mlody85 » 13 lut 2016, o 16:22

Jak dla mnie QY7 i QY8 grają tak samo.

Sent from my JY-S3 using Tapatalk
Mlody85
AKTYWNY

Telefon:: Galaxy S4 Mini

Postprzez fatall1ty » 13 lut 2016, o 18:00

Kupiłem QY7 z jd na promocji, ale dla mnie to rewelacji nie ma, słuchawki są bezprzewodowe, ale trochę przy duże i nie nadają się np do biegania. Z chęcią je sprzedam za jakąś symboliczną kwotę
fatall1ty

Telefon:: S9+

Postprzez jeedek » 13 lut 2016, o 20:42

fatall1ty napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Trochę mnie zasmuciłeś, że lipne do biegania są. Sam się zastanawiam w czym biegać bo moje JVC to tragedia ale na razie muszą wystarczyć.
jeedek
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Honor Play

Postprzez fatall1ty » 13 lut 2016, o 20:47

Może mam za duże uszy i słuchawki się słabo trzymają, ale wolę klasyczne, dokanałowe :)
fatall1ty

Telefon:: S9+

Postprzez Herezja » 13 lut 2016, o 20:49

ale quciki 7 są słuchawkami dokanałowymi i wystarczy dobrać wielkość gumek.
Herezja
VIP

Pochwały: 50
Telefon:: Huawei p10

Postprzez A.W. » 13 lut 2016, o 22:42

Mlody85 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ok, a jak wygląda sprawa z komfortem użytkowania - które są wygodniejsze (dla osoby, która nie będzie w nich biegać czy ćwiczyć)?
A.W.

Telefon:: Xiaomi

Postprzez Mlody85 » 13 lut 2016, o 22:54

Wydaje mi się że podobnie z delikatnym wskazaniem na 7. Jakbym miał doradzać to weź te które Ci się bardziej podobają z wyglądu.

Sent from my JY-S3 using Tapatalk
Mlody85
AKTYWNY

Telefon:: Galaxy S4 Mini

Postprzez terrence81 » 14 lut 2016, o 02:52

Mam QY7 i QCY8 i graja dobrze + dobra bateria (ok 7-8h sluchania) ale sa bardzo nie wygodne. Sa strasznie duze i wystaja bardzo z uszu i wyglada sie w nich przynajmniej dziwnie. Dodatkowo przyciski funkcyjne sa na sluchwce co przy naciskaniu powoduje wypadanie sluchwek z uszu. Osobiscie zmienilem na Awei A920BL graja super i sa wygodne ale niestety maja gorsza baterie max 4h sluchania.

PS Dziwi mnie ze wszyscy tu w ciagle polecaja te same sluchawki nic nikt innego nie kupuje i nie testuje? Tylko sie czyta o QY7 i 8 i Bluedio HT i HT2 gdzie np Ausdom m04 czy m06 bija takie bluedio na glowe a kosztuja podobnie. Ale to tylko moje zdanie bo przeciez kazdy ma inne ucho :)
terrence81

Pochwały: 11

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Akcesoria