Zakup słuchawek w Chinach - temat ogólny

Akcesoria do telefonów, tabletów i innych chińskich gadżetów

Re: Zakup słuchawek w Chinach - temat ogólny

Postprzez kaol » 14 lut 2016, o 14:52

Widzisz zapoczątkujesz może nowe słuchawki które będą polecane :D

Co jesteś w stanie powiedzieć o tych słuchawkach Ausdom?

Są wygodne i można spokojnie wysiedzieć w nich parę godzin?
Ogólnie z wyglądu wyglądają nieźle bardziej na takie luźne wy wygodniejsze od Bluedio. Jak jest w rzeczywistości?
jak masz jakieś pytanie czy problem związanym z aliexpress chętnie pomogę pisz na GG :4137473 Moje ogłoszenia OLX
kaol
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: Meizu M2

Postprzez Born2Be3 » 14 lut 2016, o 15:17

terrence81 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jakbyś ocenił te ausodmy w odniesieniu do superlux hd681? Poczuje różnice przesiadając się na m04?
Born2Be3

Telefon:: Kruger&Matz D1

Postprzez terrence81 » 14 lut 2016, o 15:27

Sa bardzo wygodne, muszle sa wieksze niz w bluedio gdzie nie miescilo sie cale ucho abo z wielkim trudem tu jest elegancko calutkie ucho wchodzi. Nacisk na ucho tez jest mniejszy poprzez bardzo miekki i delikatny material na padach. Bardzo fajnie leza na glowie i sa bardzo lekkie wcale ich nie czuc w przeciwienstwie do bluedio. Mialem HT i T2+ i meczyly bardzo uczy i dzwiek byl taki przytlumiony, przebasowiony. W Ausdomach m04s, bo te mam aktualnie, tez dzwiek nie jest idealny ale lekką korektą EQ mozna to latwo naprawic a i bez EQ jest 100% lepiej niez w bluedio. Jak ktos juz chcialby cos lepszego to pewnie Ausdom m05 bylby najlepszym rozwiazaniem. Jest to ich flagowy produkt juz z kodekiem AptX i nastepny na mojej liscie zakupow. Do plusów trzeba tez zaliczyc jakosc wykonania ktora stoi na wysokim poziomie.

Co do porownania z Superluxami to niestety nie pomoge bo nigdy ich nie posiadalem. Slyszalem natomiast duzo pochlebnych opini o nich. Nie zapominajmy ze m04s to sluchwki BT choc mozna podlaczyc przez kabel. O dziwo nawet nigdy tego nie próbowalem :D. Ogolnie ciezko mowic o porownaniu dzwieku bo kazdy go odbiera inaczej polecane tu bluedio przez wszystkich mi akurat nie padpasowaly choc wszyscy je chwalą wiec moze ja mam jakies wybredne ucho ;].

Autor postu otrzymał pochwałę
terrence81

Pochwały: 11

Postprzez Boomszakalaka » 14 lut 2016, o 17:46

Co do Ausdom M06, opisywałem je jakiś czas temu i wrażenia po dłuższym ich użytkowaniu jak najbardziej pozytywne. Mogę potwierdzić, że są bardzo wygodne, bateria wytrzymuje spokojnie kilkanaście godzin. Używam ich praktycznie codziennie, po zakupieniu odbiornika bluetooth do peceta odstawiły w bok wszelkie kablowe słuchawki. Bluedio nie kupiłem właśnie przez wzgląd na małe muszle - w mojej opinii wygoda jest bardzo ważnym czynnikiem przy wyborze słuchawek i Ausdomy naprawdę nosi się z przyjemnością.

Wysłane z mojego X98 Air 3G(C5J6) przy użyciu Tapatalka
Boomszakalaka
AKTYWNY

Pochwały: 15

Postprzez Mlody85 » 14 lut 2016, o 19:33

Ausdom mają BT 3.0 czy jakiś nowszy?

Sent from my JY-S3 using Tapatalk
Mlody85
AKTYWNY

Pochwały: 1
Telefon:: Galaxy S4 Mini

Postprzez Boomszakalaka » 14 lut 2016, o 20:21

4.0.

Wysłane z mojego X98 Air 3G(C5J6) przy użyciu Tapatalka
Boomszakalaka
AKTYWNY

Pochwały: 15

Postprzez sygnet » 16 lut 2016, o 11:11

Ja właśnie czekam na przesyłkę - kupiłem AUSDOM M05.
sygnet

Telefon:: iPhone5

Postprzez leinad » 16 lut 2016, o 22:52

Witam wszystkich. Chciałem prosić o radę przy kupnie słuchawek. Nie jestem audiofilem ale klubie słuchać rocka/metalu. Chciałem słuchawki douszne (nie do kanałowe) z mikrofonem i pilotem. Co w cenie porównywalnej do pistonow v3 możecie polecić?
Coolpad 7320 --> Lenovo A850+ -->Xiaomi Redmi Note 2 --> Xiaomi Redmi Note 4x
leinad
AKTYWNY

Pochwały: 5
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 4x

Postprzez tomnet » 17 lut 2016, o 11:18

jak pchelki to polecane sa VE MONK ale jest problem nie maja mikrofonu ... :-)
http://forum.mp3store.pl/topic/136885-v ... posluchac/
fon: Lenovo X3 Lite dap: Benjie S5 sluchawki: MONK, MONK+, TY HI-Z 32, SENFER PT15, KZ ATE, KZ ZST, QKZ W1 PRO, TENNMAK PIANO, KINERA BD005, ZS10, TinAudio T2
tomnet

Pochwały: 6
Telefon:: Lenovo X3 Lite

Postprzez leinad » 17 lut 2016, o 23:32

Dzięki za podpowiedz. WIdzę że są stosunkowo niedrogie - można sprawdzić. Ogólnie nieco mnie smuci że dousznych się nie produkuje tak chętnie. Wychowałem się na "pchełkach" a dokanałowe mnie zwyczajnie męczą ;-)
Coolpad 7320 --> Lenovo A850+ -->Xiaomi Redmi Note 2 --> Xiaomi Redmi Note 4x
leinad
AKTYWNY

Pochwały: 5
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 4x

Postprzez Rangiz » 17 lut 2016, o 23:50

W podobnej klasie cenowej, czytaj tej niższej i średniej, dokanałówki są o klasę wyżej pod względem brzmienia, to dziwne, gdyby nie zdominowały rynku ;)
Rangiz
AKTYWNY

Pochwały: 14
Telefon:: Unknown

Postprzez tomnet » 17 lut 2016, o 23:53

Dzisiaj przyszly MONKi, z allegro za 38pln, drozej ale szybciej niz a ali (5usd), powiem krotko, opad szczeny, nie mialem pchelek w uszach, nie wiem z 15 lat i traktowalem wszelkie zachwyty w sieci z lekkim przymruzeniem oka (wrodzony sceptyk :) ) ale pierwszy kontakt skonczyl sie wbiciem w ziemie! Odbior muzyki daje tyle radochy co w moich duzych AURVANACH LIVE, tez slucham sporo łomotu i sprawdzaja sie dobrze (Metallica, Fear Factory, SoD, Pantera itp) ale nie tylko bo klasyczna brzmi super, nagrania koncertowe,brakuje mi slownictwa audiofilskiego na dokladny opis wiec powiem zwiezle:) ze dzwiek jest krystaliczny, miesisty,scena szeroka, separacja instrumentow wyrazna, czyste wokale ; slucham na fonie ze Spotify Premium + Noozxoide
fon: Lenovo X3 Lite dap: Benjie S5 sluchawki: MONK, MONK+, TY HI-Z 32, SENFER PT15, KZ ATE, KZ ZST, QKZ W1 PRO, TENNMAK PIANO, KINERA BD005, ZS10, TinAudio T2
tomnet

Pochwały: 6
Telefon:: Lenovo X3 Lite

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Akcesoria