Zakup słuchawek w Chinach - temat ogólny

Akcesoria do telefonów, tabletów i innych chińskich gadżetów

Re: Zakup słuchawek w Chinach - temat ogólny

Postprzez myfriend » 9 wrz 2015, o 19:18

stuwa napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dwa razy kupowałem słuchawki dwa razy zatrzymali w cle w WER Zabrze jedne SIberia teraz te za 22$ z akcji promocyjnej z kuponami nie ma reguły.
http://www.aliexpress.com/item/Genuine- ... -zZRfImaia
myfriend

Telefon:: nokia

Postprzez resmiki » 11 wrz 2015, o 18:11

Dotarły do mnie dzis Bluedio H (bez radia i slotu na karte).

Pierwsze wrazenie jest takie, ze grają przyzwoicie chociaz Kosy Porta Pro grają lepiej :)
Z istotnych rzeczy, mam dużą głowe i moze dlatego pałąk musiałem rozsunąć na maxa i ledwie starczyło. Nacisk na uszy jest dosyć duzy, ze względu na dużą spreżystość pałąka. Chyba mam za dużą glowę jak na ten model.
Mikrofon wbudowany ma dosyć stłumione wysokie tony, moze zeby sie nie sprzegało, nie wiem. Traci na tym zrozumiałość mowy.
Jakość wykonania przyzwoita. Dosyć małe są te muszle z gąbki. Nie ma szansy zeby moje małżowiny tam sie zmiesciły.
Słuchawki wymiarowo robione w standardzie azjatyckim. Jak za tą cenę, jezeli komus podejdzie rozmiar, to nie jest źle.

Co do barwy.
Basu nie brakuje. Uzywam z Powerampem na Meizu M2 Note i na korektorze nie ma potrzeby podciągania basu. Jak dla mnie było by go za dużo. Mozliwosci w tym zakresie mają spore.
Brakuje mi trochę "ostrosci" w zakresie wysokich tonów w porównaniu z Kosami.
resmiki

Pochwały: 3

Postprzez fatall1ty » 14 wrz 2015, o 16:20

Pistony V3 nadal są polecane w tym budżecie cenowym? Dotarł do mnie Redmi Note 2, niestety, ale bez słuchawek i szukam czegoś do 70-80zł
fatall1ty

Telefon:: S9+

Postprzez Mlody85 » 14 wrz 2015, o 17:00

Na pewno się nie zawiedziesz, ale niektórzy twierdzą że te grają lepiej:
http://de.aliexpress.com/item/100-origi ... =162418082
Mlody85
AKTYWNY

Pochwały: 1
Telefon:: Galaxy S4 Mini

Postprzez fatall1ty » 14 wrz 2015, o 17:02

To już niestety nie moja półka cenowa
fatall1ty

Telefon:: S9+

Postprzez Mlody85 » 14 wrz 2015, o 17:47

W takim razie zdecydowanie PIstony. Sam mam v2 i grają świetnie, a v3 pewnie jeszcze lepiej. Ale niektórzy bardzo też chwalą v3 Youth, mimo że są tańsze.
Mlody85
AKTYWNY

Pochwały: 1
Telefon:: Galaxy S4 Mini

Postprzez TLasky » 14 wrz 2015, o 18:04

Jeśli ktoś lubi dużo bassu to w niższej półce cenowej V3 Youth lub KZ-DT3, ale tylko w wersji bez mikrofonu ;-). A btw następne słuchamy te :mrgreen:

http://www.aliexpress.com/item/Genuine- ... 36347.html

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
TLasky
VIP

Pochwały: 89
Telefon:: Bez notcha k**wa!
ROM: Nimompojęcia

Postprzez Hatam » 14 wrz 2015, o 19:15

Witam, 3 dni temu przyszły słuchawki QY8 z tej aukcji.
http://www.aliexpress.com/store/product ... 61349.html
Co ciekawe aukcja została anulowana i wstawiona od nowa, dlatego nie widać mojego komentarza. Zasięg dobry, z 7m nadal dobrze łapią sygnał, sparowałem je bez problemu. Podoba mi się fakt, że można je podgłośnić, a jak się przytrzyma vol up przez sekundę to wskakuje drugi utwór z playlisty. Dobrze leżą w małżowinie.
Co do minusów to dźwięk nie zachwyca. Góra jest strasznie niewyraźna, grają jak moje słuchawki dokanałowe, kupione w sklepie od chińczyka za 10zł. Normalnie używam edifierów h280 za 50zł i nie dam rady przerzucić się na te podróbki QY8. Nie mniej jednak jak za 38zł to ładny bajer.
Hatam

Telefon:: ZTE V970
ROM: Android 4.4.2

Postprzez grzesieks94 » 14 wrz 2015, o 22:17

Apropo, poleci ktoś jakieś dobre słuchawki bluetooth? Nauszne, mile widziany lecz nie konieczny mikrofon. W ostateczności mogą być jakieś douszne. Cena-taka aby był jak najlepszy stosunek do jakości
grzesieks94

Telefon:: LG G2
ROM: 5.0.1

Postprzez TLasky » 15 wrz 2015, o 00:57

Bluedio Hurricane Turbine- jeśli nie potrzebujesz radia i wejścia na microSD to wystarczy tańsza wersja, do wyrwania za ok. 25 - 30$ i to z dostawą z Niemiec :-). Mikrofon jest i gada się przez nie całkiem spoko, choć do normalnej słuchawki BT trochę jednak brakuje...

T.

Autor postu otrzymał pochwałę
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
TLasky
VIP

Pochwały: 89
Telefon:: Bez notcha k**wa!
ROM: Nimompojęcia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Akcesoria