Witajcie.
Od wielu lat słucham muzyki z komputera jak i innych urządzeń przenośnych (odtwarzaczy czy po prostu telefonów komórkowych) i przez ten czas przewinęło się przez moje ręce wiele słuchawek. Zawsze nabywałem słuchawki na kablu bo obawiałem się strat na jakości jak i po prostu "przerywanego dźwięku". Ostatnio z aliexpressu nabyłem tanie słuchaweczki w technologi bluetoot 4.0 i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Może i zasięg skutecznego przenoszenia dźwięku jest bzdurą ale już np jakość specjalnie nie spada.
Co do słuchawek to kupiłem tanie słuchawki Mini-503. Konkretnie od tego sprzedawcy
http://www.aliexpress.com/item/Universa ... 0128564503 . Aktualnie cena poszybowała w górę u tego sprzedawcy do ponad 44 dolarów, ja swoje kupiłem za 13,32$. Na ali od innych sprzedawców można je nabyć aktualnie nawet za 9$ więc to około 35 zł
Co mogę o słuchawkach napisać. Są wygodne a jakość dźwięku jest raczej skłaniająca się do zimnej (więcej wysokich dźwięków niż basu).
Na pewno warto je nabyć i potestować choćby z tego powodu, że są po prostu tanie ];)
ps. Dodam może, że słucham zwykle muzyki z rodzaju rock, heavy rock, metal, i klasyczna. Sporadycznie house i innej muzyki elektronicznej. Nie trawie disco polo i hiphopolo.