Rozmowy na wszystkie tematy
Odpowiedz

Re: Za darmo 30 minut 30 SMS-ów 300 MB internetu

21 paź 2015, o 12:04

Witam.

Mam problem z tą kartą na telefonie Meizu M2 Mini.

Do tej pory miałem bardzo starą kartę z Plusa, która działała tylko na 3G(mimo włączonego 4G - nie wiem dlaczego). Postanowiłem zmienić numer na Virgin Mobile i ostatnio otrzymałem kartę. Obydwie karty mam zamontowane w telefonie.

Problem jest taki, że na nowej karcie z Virgin Mobile mam bardzo słabą jakość rozmów. Słyszałem, że można zmieniać ręcznie dostawców i włączać jakieś Roamingi by działał internet. Coś już aktywowałem ale kombinowałem z tym tak bardzo, że nie wiem już, które rozwiązanie jest OK a które nie.

Mógłby ktoś napisać mi krok po kroku co zrobić w telefonie by jakość rozmów była lepsza? Czy sposób zamontowania kart w telefonie ma znaczenie czy obojętne jest na którym slocie są one zamontowane?

Z karty Virgin Mobile chcę korzystać z internetu LTE oraz rozmów i SMS. Karta z Plusa ma zostać przez jakiś czas do odbierania rozmów i SMS.

Z góry dziękuję za pomoc.

21 paź 2015, o 14:24

Karte mozna kupic w kazdym kiosku, czy punkcie gsm... Kupujesz za 5zl i aktywujesz ta oferte o ktorej mowa w tym watku.

Odnosnje ustawien...
Plus ma dzialac w 2G, virgin 3g/4g LTE... Oba sloty obsluguja wszystko, takze bez znaczenia z ktorego skorzystasz.

Zeby to ogarnac sugeruje pozostawic tylko karte z virgin w telefonie... A potem dopiero jak bedzjesz miak lewnosc ze leoiej nie będzie, wkladac druga.

1 lis 2015, o 11:46

I jak tam spam? Przychodzi coś? Ja dopiero dzisiaj mogłem aktywować freemium.

1 lis 2015, o 12:03

ja dostałem 2 sms z linkiem do wykupieni dodatkowych pakietów

1 lis 2015, o 14:59

Ja nie dostalem... Nic... Nic nie przyszlo xD
Telefon robi za domowy, wiec nawet gdyby to by mi to nie przeszkadzalo... :)

1 lis 2015, o 19:31

U mnie ze 3 SMSy reklamowe od początku promocji.

1 lis 2015, o 21:27

śmiechłem, ten co najwięcej buldupił w tym temacie jednak skorzystał z promocji XDD przydało by się jeszcze napisać jakie reklamy czy pakiety czy może jakieś inne?

2 lis 2015, o 19:08

Właśnie dostałem pierwszy sms-spam z ofertą pakietu 1GB...

2 lis 2015, o 23:36

Mam pytanie dla użytkowników.. . Jak Virgin spisuje się u osób podróżujących? Czy często gubi zasięg? Przyznam, że przesiadłem się z plusa na play i trochę mnie drażnią te dziury wszedobylskie.

Wysłane z nokii 6310 za pomocą tapatalka

2 lis 2015, o 23:40

A na jakim telefonie? U mnie raczej ok, nie zauważyłem nic złego.
Odpowiedz