przez leoxxx » 28 kwi 2016, o 20:19
Duża konkurencja na rynku chińskim. Chociaż trochę dziwne, ponieważ RN2 i RN3 to bardzo dobre telefony, u nas chętnie kupowane i polecane. Jednak chciałbym zobaczyć, co preferują kupować sami Chińczycy. Ich top sprzedanych poszczególnych modeli. Dużo osób z poza Chin wybiera Xiaomi bo są już znani i mniej więcej wiadomo czego się spodziewać. Natomiast Chińczycy mogą zaryzykować i kupić mniej znanego producenta, gwarancje mają na miejscu i nie muszą się martwić w razie awarii.
Swoją drogą to na razie nikt niczym nie zaskoczył, nie jest to tylko problem Xiaomi. Jestem również ciekawy, ile tortu zgarnęło od czerwca do grudnia 2015 LeTV. Tu upatrywał bym duży spadek. I w przypadku tego ostatniego producenta niczym nas nie zaskoczył w nowych modelach, a liczyłem chociaż na jakiś ciekawy aparat z nowej serii IMX 300, którego sami zapowiadali. Telefonu bez ramek nadal nie mają.
Nikt też nie ma zakrzywionego ekranu jak Samsung. Nubia z9 jest bezbramkowa liczyłem na coś podobnego w Mi5, zresztą są takowe "rendery".