Skąd wiadomo, że Xiaomi sprzedawało poniżej kosztów produkcji i skąd info o długu na miliard dolarów? Agresywną politykę cenową mają to fakt, ale zawsze ich topowe słuchawki sporo odstają od konkurencji znanych firm co już koledzy wyżej zaznaczyli, wiec coś za coś. Popularność w Polsce ma ogromną seria Redmi. Jak jeżdżę metrem to co chwilę widzę kogoś z Redmi w łapach, także polska dystrybucja daje radę. Swego czasu śmiechłem jak Mi Note 2 zadebiutował w Polsce za 3000 zł, ale też nie wiadomo czy to była jedynie fantazja dystrybutora czy też to były faktyczne koszty dystrybucji tego modelu. Mi Note 3 jeszcze w PL nie ma, ale najtaniej jest chyba na ibuygou za 436$ doliczyć do tego wysyłkę i VAT, przeliczając na zł to będzie 2000 zł. Za 2000 zł można w Polsce szukać nowych S8, U11, XZ Premium, albo kupić OP5. Ba, ten Mi Note 3 zbiera baty od LG G6, które kosztuje ok 1600-1700 (nie mówię o sklepach "nie dla idiotów"). Jeśli Xiaomi chce rzeczywiście zarobić to musi lepiej do tego podejść.