przez kamilq05 » 14 wrz 2017, o 21:43
Cóż... Różne mają ludzie priorytety. Mnie jakby to powiedzieć... No jednak zwisa to czy następca jest lepiej czy gorzej wykonany. Bardziej mnie obchodzi, czy następca ma lepszy aparat i zrobi lepsze zdjęcia, czy ma lepszą, szybszą pamięć, czy CPU lepszy od poprzedniego, czy jakieś nowe bajery w stylu następca ma skaner linii papilarnych, a poprzedni nie, albo że nowy ma OIS, a stary nie. Szczerze mówiąc to jest dla mnie ważniejsze niż to jak telefon wygląda, czy jak jest wykonany. Ani nie będę nim szpanował w towarzystwie, ani chwalił na lewo i prawo. A jak spadnie na ziemię z wysokości metra bez etui, to czy lepiej, czy gorzej wykonany to i tak rozbije się tak samo. Interesuje mnie natomiast, że teraz robi takie sobie foty, a jak zmienię na nowszy to będzie dużo lepiej, albo teraz przycina, a następca będzie płynny, gdyż o ile telefonu innym nie pokazuję, to go używam. Dlatego funkcjonalność powinna iść do przodu. Wygląd niby też, ale to już subiektywne odczucia każdej osoby. Wszak i multipla ma swoich miłośników. Niestety. Tak w tym przypadku nie jest. Z wersji na wersję aparat tak samo ma swoje za uszami, CPU mniej wydajne zamiast bardziej, ogólny brak progresu. Na pewno nie będę zmieniał telefonu z powodu wyglądu i wykonania, tym bardziej, gdzie chociażby procesor poszedł w dół, a nie w górę. No ale to nie temat o redmi note 3, ani 4. Lecz taka wzmianka o dziwnej polityce Xiaomi, gdzie obecnie sporo osób się dziwi, co oni robią, czemu tak dużo mało odróżniających się wersji, czemu gorzej zamiast lepiej, czemu Note 3 to Note 3, a nie Mi 6 Plus itp.