Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Wysyłka przez Malaysia Post/Pocztę Malezyjską

7 lut 2016, o 21:56

Jak miał się zdziwić? Jak mu wysłałeś kasę na konto bez uzgadniania tego?

7 lut 2016, o 23:33

Nie zrozumiałeś mnie bo może mało precyzyjnie napisałem... oddał mi kase, ze paczka przepadła w transporcie... Oddał kasę z prośbą, ze gdyby jednak kiedyś dostarczono ją do mnie to żeby mu jednak znów wpłacic te $11 Kupiłem od niego sporo pierdołek i widocznie testowo wysłal cos przez Malezje, okazała sie porażką w połączeniu z PL.

8 lut 2016, o 15:28

widmo82 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Co tu żle zrozumiałem? Chińczyk zobaczył 11$ na swoim koncie (wcześniej je tobie zwrócił). Czyli musiałeś je drugi raz wpłacić.

widmo82 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zwrócił, ale poprosił, byś wpłacił kasę jak jednak paczka dojdzie. Paczka doszła. Kase wpłaciłeś czy kupiłeś inne rzeczy i uznałeś, że koleś się ucieszył?

9 lut 2016, o 11:33

Jednak masz problemy ze zrozumieniem.

17 maja 2016, o 20:50

Muszę pochwalić Pocztę Malezyjską za szybkość, kolejna przesyłka w dwa tygodnie dotarła do rąk własnych. Nierejestrowane.

17 maja 2016, o 22:39

A mi 2 tyg. temu doszła paczka z listopadowej akcji 11.11. Pół roku, ale doszła [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]

12 cze 2016, o 14:57

Co powinienem zrobić,z kim się skontaktować aby dowiedzieć co dzieje się z paczką?
Paczka docelowo ma trafić do Krakowa.
Status paczki 22 kwietnia wskoczył na "dotarcie do warszawy" i do dzisiaj jej nie otrzymałem.
Dodam, że inna paczka od tego samego sprzedawcy, zamówiona tego samego dnia, lecz na inny adres (na podkarpacie ) dotarła już dawno.

Listonosza nie było (chociaż przynosił już inne paczki zamówione od majfriendów), awizo też nie znalazłem..

Zrzut z order tracking z aliexpress:
https://zapodaj.net/210a70623894c.jpg.html

13 cze 2016, o 00:09

może podasz ten numer?

13 cze 2016, o 09:38

leoxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jaskoś mi to umknęło: SYBMY12373686

13 cze 2016, o 11:47

To nie ten numer ;)
Odpowiedz