przez basswitek » 2 lut 2018, o 23:05
Ja też niby przesiadam się z mi4c 2/16 na coś "lepszego", szkoda że tylko w 5.5" jest cokolwiek sensownego do 150$-200$. Kupiłem Leeco Cool1 i Nubia M2, czekam aż przyjdą i zobacze czy dam radę się przestawić na 5.5" i czy aparat będzie dawał radę. Na Cool spoko, podobne lub nawet ciut lepsze zdjęcia od mi4c. Idealna byłaby Nubia z amoledem, 64gb rom, ale fotki, z tego co widze po samplach odczuwalnie gorsze. X722 rozważałem, ale droższy o polowe a aparat był gorszy od Cool (nie wiem jak teraz na tym google camera), na wydajności aż tak mi nie zależy, wolałem amoleda zamiast SD820. Le max aparat przeciętny, softowo zagadka, padający fingerprint, krowa 5.7". Mam jeszcze opcję rezerwową, kupione mi4c w wersji 3/32 - powiem wam że działa dużo lepiej niż 2/16 (tu jest spoko dopóki nie zapcha się aplikacjami systemu i jest na dysku wiecej miejsca niż ramu). Jeśli chodzi o aparat w mi4c - na Miui jest strasznie, o ok 30% gorsza jakość (szumy, dobieranie światła itd) niż na romie Mokee i paru innych - i to w dodatku na tej samej aplikacji do zdjęć.
5.5" jest przyjemniejsze do filmików ale małe wygodne 5" jest komfortowe i do ręki i w kieszeni, sam jestem ciekawy co wybiorę jako główny telefon.