pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
29 lip 2015, o 21:17
Zdecydowanie poczekałbym na pierwsze opinie o P6000Pro, któren jest teraz za ok 120$, a który ma mieć parę rzeczy poprawionych. Czy aparat ,to nie wiem.
Z aparatem jest różnie - pojawiają się opinię, że P6000 robi ok zdjęcia, ale więcej, że nie. Może chodzić o nierówną jakość montażu, lub podzespołów i raz jest lepiej, raz gorzej. P6000, nie! Przynajmniej nie, dopóki się coś o tym PRO nie pojawi.
29 lip 2015, o 21:24
Przez takie akcje jak zrobili doogee z y100 pro, skutecznie wyleczylem sie z preorderow. Jak juz napaliles sie na p6000 pro to na stronie elephona masz kupon 10$. Telefon w sprzedazy chyba dopiero od 1 wrzesnia.
29 lip 2015, o 21:29
Ależ ja chyba napisałem wyraźnie, że poczekałbym na pierwsze opinie. Właśnie dlatego to napisałem, że myślę dokładnie tak samo. Mimo, że to jeszcze miesiąc, to i tak chyba lepiej poczekać - jak wyjdzie, to ceny P6000 mogą jeszcze spaść.
29 lip 2015, o 21:43
W tej cenie masz jeszcze jiayu g4s i jiayu f2. Oba dobre baterie, 2 gb ram i 16 rom. Chociaz maja swoje + i -. W tej cenie trzeba isc na kompromisy :)
29 lip 2015, o 23:10
Myślałem, że Elephone P6000 Pro jest już w sprzedaży.
Co możecie mi powiedzieć o Jiayu F2 oraz G4S? Przyznam szczerze, że ten model F2 bardzo ale to bardzo mi się z wyglądu spodobał. Do tego ma 5 cali + 2GB RAM, 16GB ROM, dość dobrą baterię. Co tam jest bardziej na minus?
30 lip 2015, o 00:32
Wady nie wady F2, zależnie od punktu widzenia:
- ma starszy procek, tylko do prostych gier
- 32-bitowy - raczej Lizaka na to nie będzie
- brak obsługi Glonass
- 3000mAh raczej na nalepce, w praktyce bliżej 2600-2700
Z ciekawych plusów: kompas, na obu simach 4G i pełne 4G wraz z B20.
W zakresie nowszych sprzętowo i budżetowych (poniżej 150$) 5 calowców jest naprawdę bieda. Każdy praktycznie ma jakiś poważny feler. Nie istnieje na rynku w założonym zakresie cenowym 5 calowiec z:
- baterią realnie powyżej 3000
- dobrą główną kamerą
- dobrym GPS (najlepiej z Glonass) i e-kompasem
- 2GB ram
- Antutu powyżej 30000
Posucha dotyczy również nowych propozycji. Mlais MX - kamera główna będzie pewnie dorównywać jakością tym do słitfoci w niewiele droższych modelach. TCL - 3S - bardzo problematyczny soc itd. Po prostu 5 cali staje się biedafonem nawet dla chińczyków. Nikt nie pakuje tam średnio dobrych komponentów by wyszedł poprawny allarounder, a trafiają tam jakieś odrzuty. Każdy ma spieprzoną przynajmniej jedną z tych 5 rzeczy wymienionych powyżej.
30 lip 2015, o 01:27
Z tym procesorem do prostych gierek to przesadziles :) Co do androida to racja ale nie przez to ze procek jest 32bitowy. Jiayu F2 ma jeszcze jeden plus. Dobry aparat wg.specyfikacji sensor sony imx179.
30 lip 2015, o 03:53
Patrzyłem sobie jak na nim chodzą bardziej graficznie zaawansowane rzeczy i jednak 20000 w Antutu to za mało, a jeśli nawet starcza dzisiaj to za niedługo przestanie starczać.
Dla mnie jest to rzecz zadziwiająca. Między 150 a 160USD można dzisiaj kupić Lenovo K3, można Umi eMax, można Meizu M1 Note. To są wszystko świetne telefony, praktycznie bez poważnych wad. Właśnie tak powinien wyglądać średniak. Nie błyszczą może w każdej dziedzinie, mają swoje cienie i blaski ale nic nie jest tam spieprzone. I wszystkie mają 5.5".
I teraz jakby się chciało znaleźć i już nawet przepłacić tyle samo: 150-160 USD za takiego średniaka ale 5" to kaplica! Nie ma, szukałem przez ostatnie 2 tygodnie i nie znalazłem. Żadnego. A łopaty 15 cm nie kupię. Każdy ma gdzieś swoją granicę. Moją jest 5 cali (a najlepiej 4,7) i koniec. Wychodzi na to, że chińczyki olali 5" co mnie zdumiewa bo wydaje mi się, że jest na to rynek. Dziwne.
30 lip 2015, o 04:24
I tu masz racje. Wysyp 5.5 calowcow, a z mniejszych cienko. Gdzie ja sie pokaze z taka patelnia? :) Szukam akurat max 5 cali ze znosnym aparatem i ... zapomnij.
30 lip 2015, o 06:57
Ja moge ci polecic Siswoo copper i7, mam go w domu antutu 46000 szybko dziala, pewnie sie trzyma w dloni, jest poczucie solidnosci, bateria dobrze trzyma jak na 2100mAh i zaplacilem 120$. Mam tez w domu lenovo k3 note ale za duzy, za kwadratowy jak dla mnie, i na oryginalnym sofcie bateria jeszcze gorzej niz siswoo dziala.
30 lip 2015, o 07:22
Tak mocny procesor i tak słaba bateria, jakoś tego nie widzę. U mnie to pewnie pół dnia by wytrzymał bez ładowania. No i te zdjęcia - wydaje mi się że robi kiepskie. Pomijając te ostatnie, wydaje się że to dobry telefon z dobrze wyważoną ceną.
30 lip 2015, o 08:22
Wiadomo kazdy uzywa inaczej ale sporadycznie wchodzac na internet z wlaczona jedna karta na gsm 3dni wytrzymal, a z kolei w pracy 2 karty aktywne jedna lte jak to w pracy nuda czyli chodzenie po stronach, poczta, facebok od rana do wieczora dal rade. Takze mysle ze jest git. A aparat faktycznie jaj nie urywa ale nie wychadza te zdjecia tragiczne da sie z nim zyc.