przez Vojak » 29 lip 2015, o 20:21
Cena (bez VAT): 500zł max
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: 5 cali
Ilość RAM/ROM/Procesor: 2GB RAM, 16GB ROM wystarczy, na procesorach się nie znam
Dual/Single sim: DUAL SIM będzie bardzo ok jeżeli da radę skorzystać z AERO, w ostateczności jeden slot nie będzie dużym problemem
Preferowane marki: brak
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): Chiny
Wymagania (parametry, funkcje): dość płynna praca przy korzystaniu z przeglądarki, Facebooka, Messengera, czasami trochę zdjęć ale nie wymagam cudów, od czasu do czasu GPS
Opis:
Mój poprzedni post został usunięty za brak szablonu za co przepraszam. Ogólnie szukam i szukam tego telefonu do 500zł i najczęstszą propozycją jest Elephone p6000. Zastrzeżenie jest zawsze to samo - dość słaby aparat ale raczej od mojej Lumi 620 nie będzie gorszy. Nie mam aż takich wymagań ale jednak czasami jakieś zdjęcie muszę zrobić.
Ogólnie z telefonu korzystam w podstawowym stopniu - kilka telefonów dziennie, SMS, przeglądarka internetowa, Facebook, Messenger, kilka dedykowanych apek różnych serwisów internetowych, czasami kilka zdjęć ale raczej nic ważnego, od czasu do czasu GPS(w ostateczności zostawię sobie do GPS Lumię 620 bo GPS w niej naprawdę mi odpowiada) i bardzo rzadko gry(praktycznie w ogóle).
Zależy mi na płynnym działaniu przy tych aplikacjach. Nie znam się na instalowaniu ROMów, przeróbek itp. i raczej nie mam czasu na takie zabawy. W ostateczności jakby trzeba było coś zmienić to mogę spróbować(kiedyś przerabiałem k800i ;) ).
Podoba mi się najnowszy wygląd Androida 5 więc fajnie jakby miał dostępny właśnie ten system.
Co polecacie w tej cenie? P6000 to najrozsądniejszy wybór czy jednak coś innego? Elephone już ma chyba dość spora liczba osób co mnie w pewnym stopniu bardziej przekonuje do marek mniej popularnych.
Z góry bardzo dziękuję za porady.
EDIT:
Właśnie zauważyłem, że wyszedł Elephone p6000 w wersji PRO z 3GB RAM za niby 120$. Może mi ktoś coś o tym powiedzieć? Warto czy jest tam jakiś problem?
EDIT2:
No może nie za 120$ ale tutaj jest za 140$ wersja 3GB RAM - te 32zł byłbym w stanie dopłacić za taką pamięć. Warto w przypadku tego telefonu?