pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
29 gru 2013, o 20:05
Na dobrą sprawę nie śpieszy mi się tak bardzo więc Zostaje Panda, Jeszcze raz wielkie dzięki za szybką pomoc, W sumie to szybka i spontaniczna decyzja ale mój telefon w dniu dzisiejszym mnie dobił i skończyła mi się cierpliwość więc zaryzykuje :) Jak tylko dostane podzielę się opinią :)
Jeszcze wtrące do tego tematu, co oznacza pandawill free shiping ? Bo do wyboru jest to, china post i singapure post za dodatkowe 5$ na co zapewne się skuszę bo to najszybciej działa.
29 gru 2013, o 21:18
http://www.aliexpress.com/store/product ... 10830.html co sądzicie o tym telefonie?
http://www.aliexpress.com/store/product ... 65316.html albo o tym?
Czytałam tutaj, że sklep godny polecenia, więc myślę, że uczciwe to w miarę :)
29 gru 2013, o 22:47
Zerknąłem na ten drugi link - Antutu 29000 na MTK6589, hahaha! Wygląda na typowy wałek, w komplecie niby 2 baterie, potem dostaniesz maila, że się pomylili i wysłali tylko jedną, więc proszą abyś zgodził się przyjąć od nich 15$ i otworzył na tę kwotę dysputę, czy jak się tam to zwie.
Oni to szybko zaakceptują i tym samym zamkną Ci drogę do roszczeń o całość Twojej kasy.
29 gru 2013, o 22:55
No też tak na to patrzę z taką pewną nieśmiałością ;) Zbyt piękne żeby było prawdziwe...
29 gru 2013, o 23:30
nie kombinujcie z jakimis sprzedawcami którzy mają 10 feedbacku albo nawet mniej, lepiej dołożyć to 10$ ale wziąć od jakiegoś pewniaka
29 gru 2013, o 23:33
ja przeglądam tylko tych, którzy byli tu na forum przez kupujących poleceni :)
30 gru 2013, o 00:57
Może nie ten temat ale wtrącę że wujek kupując telefon zapytał chińczyka co z cłem, w odpowiedzi otrzymał wiadomość że biorą to na siebie. Paczka doszła bez dodatkowych opłat, Było na niej napisane elektroniczna ramka do zdjęc wartość 30$ może to jakiś sposób na ominięcie ? przynajmniej częściowo bo wiadomo że wszystkim się to nie uda :D w każdym bądź razie chyba zaryzykuje i powiem chińczykowi żeby tak opisał paczkę, Chyba że wiece coś na temat konsekwencji napisania złej deklaracji na paczce?
30 gru 2013, o 01:09
To co napisze chińczyk nie jest istotne, istotne jest to, co powiedz, gdy urząd celny zapyta Cię o zawartość paczki.
Jeśli powiesz im, że to ramka, a oni ją otworzą i będzie telefon to..nie chcę być w Twojej skórze.
Od dawna przecież robią jako naprawy gwarancyjne, ramki, atrapy telefonów i takie tam, ale kto będzie ryzykował problemami, jak zapytają cob jest w środku
Chińczykowi nic nie zrobią, bo niby jak go mają ścigać?:D chińczyki są jak firmy zakładane na Cyprze, nieuchwytni