pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Telefon do ok. 130$

1 mar 2015, o 11:49

Cena (bez VAT): MAX 160$
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: mniej niż 5", dowolna rozdzielczość
Ilość RAM/ROM/Procesor: często korzystam z internetu na kilku kartach + dymki czatu Facebook'a + kilka procesów w tle + żeby launcher był cały czas w RAMie, czy wystarczy 1GB? Na aktualnym 512MB nie daje rady, albo przeglądarka, albo Messenger, albo launcher, nie na raz :/ Na telefonie nie gram. Dobry procek i w miarę szybki flash żeby telefon dobrze chodził, ilość flash nie jest ważna.
Dual/Single sim: Dual z obsługą Aero2, choć jakby było coś wartego uwagi bez UMTS900 to też piszcie. LTE żaden wymóg, nie zależy mi na nim, ale mile widziane ;)
Preferowane marki: Takie nieco bardziej znane i zaufane, żeby na aktualizację do 5.0 lub więcej można było liczyć.
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): wszędzie
Wymagania (parametry, funkcje): Dobry przedni i tylni aparat ;), Android 4.3/4.4 (TRIM), lub aktualizacja do 4.3/4.4, mogę sobie wgrać.

1 mar 2015, o 11:50

TrololoManPL napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

elephon ep6000, sporo taniej, 5.0 jest, 2gb ram, lte, aero2

1 mar 2015, o 12:08

Jiayu g4s? 2gb ram, wyświetlacz 4,7', chyba nikt nie narzekał na wykonanie, procek w miarę wydajny, za to słaby gps.

1 mar 2015, o 12:24

TrololoManPL napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

1 gb to już przeżytek, 2gb ram obecnie będzie standardem więc lepiej w to inwestować. poza tym 1gb to za mało na kilka aplikacji.. poczekaj na redmi 2 z 2gb ram, gdzieś za tydzień-dwa powinien już być dostępny.

1 mar 2015, o 12:34

http://www.ibuygou.com/p-pre-order-xiao ... -6611.html
Przedsprzedaż, warto? Jakiej ceny należy się spodziewać?
Ciężko mi znaleźć tego Jiayu, słabo z dostępnością i cena nie zachęca. No i sprzęt już dość stary, dostał 4.4, na więcej nie ma co liczyć zapewne :/ Na GPSie mi nie zależy.
http://www.coolicool.com/jiayu-g4s-mtk6 ... ne-g-33538

1 mar 2015, o 12:38

170-180$, trzeba poczekać aż cena się ustabilizuje, chyba że chce się przepłacić w przedsprzedaży. mi2s też jest starszy, ale ma już 5.0

1 mar 2015, o 12:53

MI2S niestety single-SIM i trochę za drogi :/ On jest flagowcem Xiaomi, więc nic dziwnego, że dostaje aktualizacje, taki G4S raczej nie sądzę... Ten Redmi 2 2GB też tani nie będzie z tego co mówisz, ale poczekam na niego i zdecyduję. Dzięki za pomoc.

5 mar 2015, o 08:52

Cena (bez VAT): ok 150$
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: ~4.7", nie zależy mi na wielkim wyświetlaczu, 5" to max, jednak wolałbym mniejszy.
Ilość RAM/ROM/Procesor: 2 GB
Dual/Single sim: Dual z obsługą Aero2, LTE mile widziane, ale niekonieczne.
Preferowane marki: Nie zależy mi na jakiejś konkretnej, aczkolwiek powinna być rozwojowa, ze wsparciem.
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): Chiny
Wymagania (parametry, funkcje): Zależy mi na dobrej baterii(3-4 dni), na dobrym GPS, solidnej obudowie, dobrym aparacie z lampą, polskim języku.
Opis: Byłby to mój pierwszy smartfon, więc nie wiem dokładnie jakie wymagania mogę mieć wobec niego. Byłem już zdecydowany na Xiaomi Red Rice 1S, jednak po przeczytaniu forum zniechęciła mnie do niego słaba żywotność baterii. Byłem już zdecydowany na Jiayu G3, G4, jednak po przeczytaniu forum zniechęciły mnie do niego problemy z GPS. Telefon będzie używany standardowo, jakieś surfowanie w internecie, robienie fotek, korzystanie z nawigacji, jakieś aplikacje.

5 mar 2015, o 15:15

tekosz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przestań czytać forum, bo nigdy nie kupisz ;-) każdy telefon zwłaszcza z Chin będzie miał jakieś gorsze parametry

5 mar 2015, o 15:20

tekosz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Redmi 2?

5 mar 2015, o 18:32

hej
co lepsze może być?
http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-elephone-g2
czy
http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-doogee-f1-turbo

szukam tele z lte

6 mar 2015, o 07:50

szymi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Naprawdę dzięki za tą radę. Właśnie po to zarejestrowałem się na tym forum żeby poczytać opinie innych użytkowników i wybrać optymalny telefon, a nie jakiegoś średniaka, który będzie mnie w pół zadowalał i będę żałował, że go kupiłem.

shayk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wciąż ta słaba bateria, no i 1 GB RAM.
Odpowiedz