przez Pacpun » 19 gru 2019, o 15:44
Odświeżam wątek. Po premierze redmi k30 byłem zdecydowany na ten telefon, mogłem poświęcić oled dla 120hz... ale okazuje się że bateria trzyma na tym trybie kiepsko, a procesor w przyszłości prawdopodobnie będzie niedomagał, więc nie ma sensu dopłacać. I wracam do punktu wyjścia.
Nie mam dużych wymagań. Chcę telefonu który będzie działał lata tak jak mój obecny xiaomi mi4c, w którym jak najmniej może się zepsuć i który potrafi wytrzymać długo na baterii. Co do reszty jestem elastyczny.
Obecnie na oku mam realme x2 6/64 i xiaomi mi9t. Plusy pierwszego to niewątpliwie cena, brak kamery pop-up która mnie nie przekonuje, minimalnie lepszy procesor. Natomiast za drugim przemawia nieoficjalne wsparcie systemowe i globalna wersja (choć wsparcie lte nie jest dla mnie must have bo bardzo mało korzystam z internetu mobilnego, 3g mi w zupełności wystarcza).
Co możecie mi polecić? Warto wybrać któryś z tych dwóch? A może lepiej jeszcze sobie odpuścić i poczekać na globalnego redmi k30 5g lub realme x50?