Chińskie tablety, opinie, porady, zakup
Odpowiedz

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

26 lut 2015, o 20:40

ma4r11 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Za 25$ dostaniesz taką klawiaturo-etui do iPada Air, wymiary się zgadzają, najwyżej ten milimetr grubości zeszlifujesz sobie z tych uchwytów przednich ;)

Ja się ciągle zastanawiam, czy brać po 10$ zwykłą klawiaturkę BT, czy za 25$ takie etujopodobne... rozbija się tu głównie o to, że jakbym chciał coś pokodzić w VS na wykładzie, to nie ma na stolikach miejsca na postawienie tableta w etui i do tego klawiaturę, bo przeważy i mi jebnie na zol :P
A taki skonwertowany to spokojnie bd stał, tylko to już prawie stówa, gdzie tablet za 600 był ;)

26 lut 2015, o 23:47

inny rom?

Ściągasz intel manufacturing tools na peceta
ściągasz rom
flaszujesz system.img przez IMT przez kabel usb

masz inny rom

26 lut 2015, o 23:50

silvershark napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dotyk na krawędziach jest kiepski, najbardziej odczuwalne przy próbie zamknięcia windowsowego okna lub tam gdzie jest potrzebna większa precyzja, żeby coś kliknąć. Gniazdo słuchawkowe trochę słabej jakości, jeśli go nie dotykasz z wpiętymi słuchawkami jest ok ale jak zaczniesz je ruszać to dźwięk trochę przerywa. Przy dotykaniu ekranu słychać szumy w słuchawkach, jeśli dźwięk jest odtwarzany nie zwrócisz na to uwagi. Na niektórych stronach jeśli korzystam z tego huba to przy myszce i klawiaturze, trochę przycina ale jeśli w tym czasie będę korzystał z dotykowego ekranu to działa wszystko płynnie.
Jakośc wykonania obudowy - bez szału, przeciętnie, w x98 jest chyba podobnie.
Ogólnie jestem zadowolony, tablet ma wady ale da się z niego normalnie korzystać.

Rozwiązałem mój problem z hubem, żeby wszystko działało, opcje 2 muszę ustawić na wyłączonym tablecie ale i tak jeśli chodzi o luty to było cienko, musiałem poprawić 1 element ponieważ nie był dobrze przylutowany.

27 lut 2015, o 10:58

Bez szalu? Doczepic sie moge do tego ze nie jest pokrywa przyklejona i w dwoch miejscach klika. Ale narzekac na alu... to bys z fonem z plastikowa klapka nie wytrzymal, bo ona jak bierzesz do reki to trzeszczy ;)

27 lut 2015, o 11:21

Co z tego, że aluminium jest ok jak plastik wygląda biednie? Ten plastik też jest częścią obudowy i po prostu wygląda przeciętnie. Aluminium zresztą też jest tylko ok. Nie napisałbym, że jakość wykonania jest bardzo dobra. Same użyte materiału nie mają większego znaczenia, można coś wykonać bardzo dobrze przy użyciu tylko plastiku.

27 lut 2015, o 13:13

Dzięki bardzo z odpowiedz.Dalej co prawda nie jestem zdecydowany ale rozważam teraz jakby poważniej ;-) .Pozdrawiam.

27 lut 2015, o 13:17

Dzięki za odpowiedź oczywiście.....sorry literówka ;-).Wypatrzyłem na geekbuying za 125 $ ale nie wiem czy sie uda cło ominąć w tym sklepie.Pozdrawiam.

27 lut 2015, o 13:55

Witam. Za 34 dolary znalazłem jakąś najmniej do ipada air 1 (są za 25 ale po zalogowaniu się wyświetla, że wysyłka do pl 9 dolarów) lepiej jednak dołożyć i wziąć dedykowaną do teclasta myślę ale póki co się wstrzymam ponieważ muszę najpierw sprawić by sprzęt działał w 100 procentach sprawnie i jeszcze wiadomo kurs dolara obecnie robi swoje.

Co do jakości wykonania myślę, że nie ma co się czepiać jest podobnie wykonany jak sprzęt do 1000 zł. O ile z tym ten tablet nie ma problemów to ma gigantyczne problemy softowe albo i hardwarowe u niektórych z wadliwymi soc, dotykiem, gniazdami itp. rzeczy. U mnie akurat to nie występuje bo trafiłem dobrą sztukę sprzętowo w tej loterii na co wpływu nie macie tak jak na to czy załapiecie vat.

Także to nie jest tablet dla ludzi, którzy lubią wyciągnąć coś z pudełka i mieć zrobione, działające z roszczeniową postawą płacę wymagam bo to sprzęt o takich parametrach tak naprawdę za grosze w porównaniu do tego co trzeba zapłacić za maksymalnie dopracowany sprzęt. Macie wybór kupić sobie ipada lub jakiś droższy markowy tablet z androidem i nie mieć problemów lub oszczędzać co kto woli ja się skupiam na oszczędzaniu jednak bo lubię się też bawić ze sprzętem ;) Tutaj trzeba bawić się w systemach jak tego nie lubicie lub się na tym chociaż trochę nie znacie to nie kupujcie tego tabletu. Ja obecnie mam problem np z przednią kamerą na androidzie, tylna działała w porządku ale kiedy dałem odwróć kamerę cały aparat się wyłącza. Nie idzie obecnie teraz nawet w niego wejść bo ciągle komunikat, że nie może się połączyć z aparatem. I w ten sposób właśnie trzeba walczyć pewnie z kilka tygodni ze swoim sprzętem próbując go doprowadzić do używalności ale bez gwarancji, że wszystko będzie działać jak należy. Ponieważ jak czytałem na xda aplikując czasami jeden fix przestaje działać coś innego np 3g i trzeba czekać na rozwiązanie problemu. Drugi mój problem to straszne drainowanie baterii na windows 8.1 fixy z xda z Intel SD Host Controller nie działają u mnie i dalej strasznie bateria w win po wygaszeniu leci.

W każdym razie to wymarzona rzecz dla informatyków, wszelkiego rodzaju androidowych moderów, testerów oprogramowania itp. Ktoś pisał o tym, że na myszy i klawie wydajność spada a na dotyku jest ok - też to zauważyłem dziwna sprawa pewnie też wina softu no co zrobić programistów chinole nie mają najlepszych.

27 lut 2015, o 17:44

Jeśli to nie wina sterów, które chyba ktoś wrzucał, poprawiające WiFi gdy BT, to stawiałbym na wspólną antenę 2,4 GHz, przez co myszka BT zakłóca działanie Wi-Fi, co powoduje że jego prędkość Wi-Fi spada ;)

27 lut 2015, o 17:47

Witam.Może ktoś podrzucic skad sciagnac jakiesgos dobrego benchmarka do testu taba?Probowalem sciagnac z hmmmm dobrej programowo ;-) strony ale sie jakies g...na zainstalowalo potem do przegladarki nie moglem przez pol dnia wywalic.Poprosze o jakis sprzwdzony link.Dzieki
Odpowiedz