Chińskie tablety, opinie, porady, zakup
27 lut 2015, o 18:17
Najlepiej z Google Play, taki sklepik z aplikacjami i grami na Androida ;)
27 lut 2015, o 18:18
Ha ha ha lubie takie poczucie humoru

....Chcialem przetestowac bardziej winde bo andka raczej nie uzywam.Masz moze jakis pomysl?
27 lut 2015, o 20:19
Na windows to masz przecież wszystkie te PC marki, 3d marki itd..
Dalej nie mogę zrobić tej przedniej kamery. Doszedłem do tego, że to urządzenie nazywa się camera sensor gc2235, próbowałem reinstalować sterowniki, aktualizować, pobieralem inne itd. Widać, że to nie jest wina sterowników tylko samej kamerki. Pierwszy raz jak tablet przyszedł to ta kamerka działała czyli jest sprawna. W menadżerze urządzeń wyskakuje status urządzenia, nie można uruchomić tego urządzenia (kod 10) STATUS DEVICE POWER FAILURE.
Na androidzie komunikat nie udało połączyć sięz aparatem, aplikacja się wykrzacza i tyle trzeba jej kasować dane aplikacji, żeby ją szło uruchomić ponownie. Tylnia kamerka działa sprawnie. Myślę, że to w biosie się coś przestawiło bo na oryginalnym było dobrze. Tylko jak tutaj wejść do biosu ? To american megatrend więc powinno działać F1 albo delete z fizycznej klawiatury ale żadne z tych nie działa. Jakaś kombinacja klawiszy power i vol ? Widziałem screeny z biosu tego tabka więc musi być taka możliwość
27 lut 2015, o 20:55
Do biosu wchodzi się klawiszem ESC
27 lut 2015, o 21:45
Zaraz po uruchomieniu ? Naciskam i nic się nie dzieje. Ładuje wybór systemu i tyle.
27 lut 2015, o 23:19
wcisnij power i nawalaj jak szalony w ESC, musi wejść
27 lut 2015, o 23:20
Myszka i klawiatura jest na USB i wydajność spada ale jak pisałem tylko na niektórych stronach i jest to zauważalne głównie przy przewijaniu strony.
ma4r11, ja nie narzekam na jakość wykonania. Po prostu piszę, że nie robi ona szału. Niektórzy twierdzą, że jakość wykonania jest super, nie jest, jest przeciętna i tyle. Za x80h zapłaciłem 115$ i jestem zadowolony z tego tableta mimo pewnych wad. Kamery mnie nie interesują, więc nawet ich nie sprawdzałem dokładnie.
28 lut 2015, o 18:07
Wciskam power nawalam esc i nic z tego po prostu uruchamia się system normalnie. Lampki klawiatury się palą i klawisz esc w niej działa. Jakieś pomysły ? W każdym razie są tam jakieś opcje, które by mogły mi pomóc z tą przednią kamerą ? Nie spotkałem się z takim problemem na xda by komuś po flashowaniu biosu i przeróbce na dual boota coś takiego wyszło. Nie mogę również też zadać tam pytania o to ponieważ nie mam 10 postów..
1 mar 2015, o 21:09
Doszedłem do tego, że to nie może być raczej wina biosu ponieważ na stock romie androidowym kamerka działa podobnie jak na romie od supercowa tylko, że jest odwrócona i nie idzie jej odwrócić. Straszne problemy softowe ma ten tablet chińczycy powinnni napisać porządnego stocka do tego tabletu to w końcu by wszystko działało i dostarczyć dobre sterowniki pod windowsa. Na windows nadal brak jakichkolwiek postępów.
1 mar 2015, o 21:23
Coś robisz źle. Ja w grudniu się uporałem ze wszystkim, jedyne co mi nie działa to Aero na windzie, ale to przypadłość wszystkich tabletów z tym modemem.
Czysta winda 8.1, paczka sterów z 1 postów, paczka 3 sterów "fix camera", dual boot to był ten pierwszy co wyciekł przed dotarciem dual boot na ali.