przez MattDD » 25 kwi 2020, o 17:07
Dzień dobry,
szukam dla siebie telefonu w przedziale 800-1300 max.
Wymagania:
- dobra wydajność,
- dobry GPS, nie gubiący sygnału, jak mój leciwy 7-letni Xiaomi (zamierzam oprócz samochodu korzystać z nawigacji podczas wypraw rowerowych),
- bateria pozwalająca na co najmniej 1 dzień użytkowania,
- aparat - to chyba główne kryterium - robię dużo zdjęć, głównie za dnia, ale pod wieczór też się zdarza - telefon ma być dobrą alternatywą bezlusterkowca - fajnie, gdyby miał sporą, dobrą matrycę i IOS, choć w tej cenie to się rzadko zdarza,
Nie korzystam na telefonie z wielu aplikacji, nie gram w gry.
Moje propozycje:
- Motorola One Vision - telefon z kozackim aparatem, jak na tę półkę cenową, tylko boję się Exynosa - podobno to bardzo prądożerny procesor. Mieszkam w miejscu, gdzie jest nienajlepszy zasięg i podobno ten telefon potrafi przez noc zużyć połowę baterii szukając zasięgu. Poza tym nie ma się do czego przyczepić raczej, choć dziwne niespotykane proporcje ekranu ma. Szybki, wydajny, z czystym Andkiem i aktualizacjami przez 3 lata.
- Mi9T od Xiaomi - dobra wydajność, podobno nienajgorszy aparat w warunkach dziennych, w gorszym oświetleniu nie wiem, dobrze zoptymalizowany,
- RN8P od Xiaomi - jak wyżej w zasadzie, tylko boję się tego MediaTeka, podobno czasem słabo z GPSem - lubi gubić sygnał, poza tym nie wiem jak wygląda sprawa z GCam na tym modelu, bardzo dobre opinie ma w sieci.
Ktoś coś dorzuci? Na jaki model mogę zwrócić uwagę? Macie jakieś doświadczenia, propozycje, uwagi? Dziękuję za rzeczowe odpowiedzi.