Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez Kostek142 » 9 kwi 2014, o 11:09
No dobrze, ale obserwowanie ostatnio przychodzących nie jest argumentem bo są odstępstwa od tej reguły(np. koledze w połowie marca paczka przez SR2 doszła w 3 dni od momentu wyłsłania, a tu widze że niektórzy czekają na SR5 już dwa tygodnie). Tak jak byś twierdził że paczki z Warszawy do Krakowa przychodzą zawsze dwa razy szybciej niż z Poznania do Krakowa. Natomiast każdy wie że zależy to od wielu czynników i nikt nie przewidzi co dojdzie szybciej ;). To tylko moje dywagacje ale możliwe że SingPost w zależności od ilości przesyłek przerzuca paczki na różne jednostki pocztowe, więc jak zapcha się SR2 to przerzucą więcej paczek na SR5 i po miesiącu możemy mieć odwrotną sytuacje. Czyli SR2 będzie dochodzić po 3 dniach a na SR5 trzeba będzie czekać 2 tyg.
-
Kostek142
-
- Pochwały: 5
- Telefon:: Lenovo
przez dytruff » 9 kwi 2014, o 11:26
To taki śmieciowy wątek. Znajdziesz tu wszystko. Jedyne co tu jest faktem, to podawane numery przesyłek.
Wysłane z mojego ZTE V975 przy użyciu Tapatalka
-

dytruff
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 8
- Telefon:: ZTE v975
- ROM: B06
przez flipers » 9 kwi 2014, o 11:32
Witam!
Skąd masz pewność że drugi screen przedstawia paczkę która już dotarła do odbiorcy?
Ja ma dokładnie to samo sprawdzając status i paczki nie widać do tej pory... wszystkie inne serwisy jak 17track czy trackonline.ru pokazują że paczka jest w drodze.
Coś tu jest nie tak. Chyba że moja paczka zgineła w W-wie.
Pzdr. Łukasz
-
flipers
-
- Telefon:: Mi3
przez lukkki » 9 kwi 2014, o 11:35
Obserwowanie ostatnio przychodzących z SP jest w ogóle bardzo utrudnione.
Jaki numer despatcha ostatnio komuś wylądował?
-
lukkki
- VIP
-
- Pochwały: 13
przez lukkki » 9 kwi 2014, o 11:36
Witam!
Skąd masz pewność że drugi screen przedstawia paczkę która już dotarła do odbiorcy?
Ja ma dokładnie to samo sprawdzając status i paczki nie widać do tej pory... wszystkie inne serwisy jak 17track czy trackonline.ru pokazują że paczka jest w drodze.
Coś tu jest nie tak. Chyba że moja paczka zgineła w W-wie.
Pzdr. Łukasz
Czytaj PLWAW wylądowała w Warszawie.
-
lukkki
- VIP
-
- Pochwały: 13