Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

3 mar 2014, o 19:47

ktoś jeszcze czeka na 4050 ? :)

Despatch No.: 4050
Beat No.: -

Status Date Status Description
27-02-2014 Received from Customer
01-03-2014 Despatched to overseas (Country code: PL)

3 mar 2014, o 19:49

Chyba celnicy są zawaleni robotą - dzisiejsza paczka dotarła do mnie bez jakiegokolwiek śladu świadczącego o tym, że macali ją celnicy. Dotychczas na praktycznie każdej paczce miałem zieloną pieczątkę z napisem "wdrożono procedurę...." a dzisiaj... dziewica - jak chińczyk posklejał i wysłał tak dostałem.

3 mar 2014, o 19:54

lajsta napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

a ile czasu szła , jaką pocztą i mogłeś śledzić w trackingu ?

3 mar 2014, o 19:59

Czy Despatch no. pojawia się razem ze zmianą statusu na Despatched to overseas (Country code: PL)? Jak jakoś nie mogę swojego znaleźć a ten status miałem już przed weekendem.

3 mar 2014, o 20:00

romeq napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja czekam :-) na Zopo 980+

3 mar 2014, o 20:53

romeq napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ja czekam również na xiaomi :)

3 mar 2014, o 22:08

Art100 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Paczka szła SGpostem - despatch 4044

Wysłanie przesyłki 2014-02-21 16:20 SINGAPORE SŘ2
Wysłanie przesyłki 2014-02-28 17:36 WER Warszawa
Nadejście przesyłki 2014-02-28 23:57 WER Zabrze
Wysłanie przesyłki 2014-03-01 08:16 WER Zabrze
Przygotowanie przesyłki do doręczenia 2014-03-03 09:12 UP
Przekazanie przesyłki do doręczenia 2014-03-03 09:12 UP
Doręczenie przesyłki 2014-03-03 16:42 UP

z trackingiem były czasem problemy ale generalnie można powiedzieć "na bieżąco z kilkugodzinnymi opóźnieniami".

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

4 mar 2014, o 01:22

lajsta napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Bardzo możliwe, że pieczątka została przystawiona, ale zniknęła - może odrobina wody, przytarcie, śliska folia/taśma, nie dowiesz się.

Odnoszę jednak wrażenie, że każda przesyłka MUSI dostać pieczątkę, bez tego w teorii nie ma prawa przejść dalej - ale to tylko takie moje dywagacje.

Tapatalk SGS III - i9300

4 mar 2014, o 08:41

Ja czekam na 4050 ;)

4 mar 2014, o 09:11

Nie da się tam dodzwonić masakra... cały czas jakiś sygnał jest "pit pit pit pit..... "

4 mar 2014, o 09:29

Dziś 8 dzień od wysłania mojej przesyłki i brak w trackingu nadal, sprzedawca pisze że trzeba czekać , poczta Sweden czas oczekiwania na śledzenie 6-11 dni , myślicie że to możliwe ?

4 mar 2014, o 09:48

Tak, możliwe jak najbardziej, Status się do 10 dni może pojawić, A trackingi z tej poczty osobiście jeszcze ani razu nie pokazały mi się w śledzeniu ale paczki docierały bez problemu.
Odpowiedz