Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress,  jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu
			Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

przez adamfon » 25 lip 2013, o 15:39 

A moja stoi na despatched od 18, już zaczynam się denerwować bo trochę to się przeciąga. Komuś jeszcze tak długo idzie?

- 
				adamfon

- AKTYWNY

-  

przez bartazzz » 25 lip 2013, o 15:43 

moja despatched z 17 dziś zmienila statu więc Twoja może jutro zmieni. ostatnio SG Post idzie dłuzej ok 13 dni
			zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!

- 

bartazzz

- VIP

-  

- Pochwały: 100

- Telefon:: Redmi

- ROM: MIUI POLSKA

przez adamfon » 25 lip 2013, o 16:11 

No fakt, w sumie to nie jest ogólnie jakoś długo, ale jak widzę, że inni kupili po tym jak do mnie zostało wysłane i mają już w Polsce paczki to trochę mnie to dziwi. Widocznie paczka została gdzieś na spodzie kontenera i tak się to ciągnie. :)

- 
				adamfon

- AKTYWNY

-  

przez kotlety0 » 25 lip 2013, o 20:49 

Mój pierwszy zakup, Lenovo A660, paczuszka bardzo szybko przyszła ;)
Pozdrawiam i dziękuję za dostępne na forum informacje i porady!
- Kod: Zaznacz cały
 Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

- 
				kotlety0

-  

- Telefon:: Lenovo A660

- ROM: MIUI

przez blackboxx » 25 lip 2013, o 21:28 

Za dwa dni minie miesiąc od ostatniego statusu :( smutne

- 
				blackboxx

-  

przez pawlik87 » 25 lip 2013, o 22:45 

Witam.
Potrzebuję Waszej pomocy, dnia 14.07 zakupiłem pewien przedmiot pierwszy raz na ali, ot tak, żeby sobie sprawdzić jak to w ogóle działa itp. Nigdzie nie mogę znaleźć info na temat mojej przesyłki, numer paczki to RB392555143CN, pomoże ktoś sprawdzić?

- 
				pawlik87

-  

przez carlos_69 » 26 lip 2013, o 00:47 

Moim zdaniem sprzedawca nie wysłał przesyłki.
Pisałem już kilka razy o tym. To standardowe postępowanie niektórych sprzedawców.
Napisz do niego, że zobowiązał się do wysłania przesyłki w xx dni. Upłynęło xx+xx dni i on nie wywiązał się ze zobowiązania. Jeżeli nie wyśle natychmiast przesyłki sprawę skierujesz do aliexpres i opiszesz w fedbacku. Ubierz to w jakieś delikatniejsze słowa i powiem, ze u mnie to zawsze działa. Pisze, ze wysłał i to wina poczty, blebleble i następnego dnia mam widoczną paczkę w tracking'u.
Powodzenia

- 

carlos_69

-  

- Pochwały: 1

przez macieklm » 26 lip 2013, o 11:22 

Ja ostatnio pogonilem sprzedawce, bo najzwyczajniej lecial w ... kulki. Dostalem nr trackingowy, ale przesylki nie bylo widac w trackingu od ponad 20 dni. Powiedzialem mu, zeby wyslal mi dowod nadania z poczty. Napisal, ze wszystko jest w porządku, pytal na poczcie i telefon jest w drodze :D Po kolejnych kilku dniach napisalem ponownie o dowod nadania. Napisal to samo + ze jak telefon bedzie juz w Polsce, to tracking sie pokaze. Po kolejnych kilku dniach otworzylem spor, napisalem, ze sprzedawca klamie, ze nie wyslal paczki i po kilku godzinach mam, ze pieniadze zostana zwrocone. Jak widac caly czas lecial w kule i klamal ze nadal przesylkę. Niektorzy to maja tam rowno pod sufitem  

- 

macieklm

-  

- Pochwały: 2

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI