[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez ws96 » 22 lut 2014, o 22:18

W Poznaniu po 2 dniach od wysłania potwierdzeń na maila zwolnili przesyłkę, dzisiaj była w mieście 15km ode mnie na poczcie, teraz muszą wysłać do mojego miasteczka, czyli w Poniedziałek będzie.
ws96

Telefon:: iP5

Postprzez 1n0s » 22 lut 2014, o 22:25

Wysyłałes dokumenty mailem czy poczta klasyczna??
1n0s

Telefon:: Jiayu

Postprzez GUNS » 22 lut 2014, o 22:30

1n0s napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ja wysłałem mailem wiadomo oni nie odpiszą ale miałem rano potwierdzenie odczytania wiadomości, mimo tego wolałem jeszcze zadzwonić i skontrolować sprawe.
GUNS

Telefon:: DISCOVERY V5

Postprzez buba » 23 lut 2014, o 01:54

Powiedzcie mi, ile srednio czasu trzymali Wam paczki na cle w warszawie? U mnie bija juz chyba rekord, paczka jest na WER warszawa od piatku 14.02 i nawet nie mam statusu na pp ze zatrzymano na cle, mimo ze list juz mi we wtorek przyszedl. Poprostu zarty sobie robia.
buba

Telefon:: ZTE V965
ROM: stock

Postprzez d0m3l » 23 lut 2014, o 10:08

U mnie od 16 również w urzędzie celnym w Warszawie siedzi i do dziś nie wyszła, chyba naprawdę dużo przesyłek zatrzymali.
d0m3l

Pochwały: 1
Telefon:: Różne

Postprzez MisiuRider » 23 lut 2014, o 11:58

Ale chyba DHLem
MisiuRider

Telefon:: SGS2

Postprzez robin210 » 23 lut 2014, o 12:25

Jak dzwoniłem do UC to Pani powiedziała, że mają ferie zimowe i dużo przesyłek więc trzeba się uzbroić w cierpliwość
robin210

Telefon:: ZTE GEEK 975
ROM: niema

Postprzez Jacqoo » 23 lut 2014, o 12:47

buba napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nasze przesyłki z tego co pamiętam szły tym samym despatchem. Moja jest już w miejscowym UP i prawdopodobnie dostanę ją w poniedziałek. W trackingu mam:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dalej skany z mniejszych centrali aż do mojej miejscowości. Brak informacji o zatrzymaniu w cle w trackingu. W piątek do nich dzwoniłem żeby zwrócić uwagę że dłużej zajmuje im ogarnięcie sprawy vatu niż wcześniejsza podróż paczki z Chin. Podobno ktoś się już wcześniej moją przesyłką zajął. Dowiedziałem się o wartości naliczonych opłat i grzecznie poprosiłem by przesyłka w piątek od nich wyszła. Może udało mi się przyspieszyć sprawę, a może moje dokumenty dostali wcześniej niż Twoje i musisz poczekać na swoją kolej do poniedziałku.
Jacqoo

Telefon:: Samsung

Postprzez weblogican » 23 lut 2014, o 16:55

Jak długo trzeba czekać na pojawienie się informacji o paczce na stronie poczty? Dostałem numer przesyłki 19 lutego i do tej pory nie ma jej w systemie SG.
weblogican

Postprzez drago68 » 23 lut 2014, o 17:01

Ogólnie powinna pojawić się od 3-10 dni, ale jest to zazwyczaj do 2-3 dni. Widocznie chińczyk tylko zarezerwował numer, a nie wysłał jeszcze.
Sprawdź jeszcze na:
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez koko1108 » 23 lut 2014, o 17:11

ma ktoś Despatch No.:4043??? który był ostatnio?
koko1108

Postprzez buba » 23 lut 2014, o 17:26

Jacqoo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nasze przesyłki z tego co pamiętam szły tym samym despatchem. Moja jest już w miejscowym UP i prawdopodobnie dostanę ją w poniedziałek. W trackingu mam:

Dalej skany z mniejszych centrali aż do mojej miejscowości. Brak informacji o zatrzymaniu w cle w trackingu. W piątek do nich dzwoniłem żeby zwrócić uwagę że dłużej zajmuje im ogarnięcie sprawy vatu niż wcześniejsza podróż paczki z Chin. Podobno ktoś się już wcześniej moją przesyłką zajął. Dowiedziałem się o wartości naliczonych opłat i grzecznie poprosiłem by przesyłka w piątek od nich wyszła. Może udało mi się przyspieszyć sprawę, a może moje dokumenty dostali wcześniej niż Twoje i musisz poczekać na swoją kolej do poniedziałku.

Dokładnie, ten sam despatch mieliśmy. We wtorek rano dostałem list i od razu mailem im wszystko wysłałem, a jak dzwoniłem w czwartek to powiedzieli mi że jeszcze się nie zajęli. A z mówieniem że są ferie to przeginka, bo to nie jest szkoła podstawowa, tylko urząd celny i tłumaczenie że są ferie jest parodią. No chyba wszyscy naraz urlopu nie dostają. W Niemczech odprawe celną samochodu można załatwić w pół h, a malutką paczuszke u nas rzeźbią półtora tygodnia. Po co nabrali tyle paczek skoro wiedzieli że sobie nie poradzą bo są ferie. Dla mnie nie ma wytłumaczenia.
buba

Telefon:: ZTE V965
ROM: stock

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI