Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
17 lut 2014, o 10:36
Czy to normalne, że telefon został wysłany listem poleconym ekonomicznym, a nie paczką? Tracking PP podaje takie informacje.
Lenovo zamówiony 7.02, wysłany 8.02, 17.02 jest u mnie w mieście.
17 lut 2014, o 10:41
Wszystko, co jest free shipping lub dostawa kosztuje grosze, idzie listem poleconym, a nie paczką. 4037 SR2 również ma status Despatched to overseas.
17 lut 2014, o 13:14
Moja paczka po tygodniu w końcu pojawiła się w trackingu, chińczyk pod moim naciskiem w końcu wybrał się na pocztę :D
17 lut 2014, o 14:15
desp. 4026. Od piątku cisza. Na 4PX pojawił się w międzyczasie status 'Acknowledge". Co on oznacza? Domyślam się że w weekend nawet jeśli ktoś pracuje to na zwolnionych obrotach, ale z tego co tu wklejacie przesyłki w sobotę wychodziły z Warszawy. To że moja została świadczy o tym że ma trafić do UC w Warszawie, gdzie jeszcze nie wzięli się do roboty po wolnym? :)
17 lut 2014, o 14:18
Zakupiłem telefon 8 lutego i od 12 lutego status przesyłki nie zmienia się, może nie umiem szukać, proszę o sprawdzenie przesyłki RQ208628675SG. Zakupu dokonałem u tego sprzedawcy
http://www.aliexpress.com/snapshot/6015405565.html
17 lut 2014, o 14:24
Jeszcze nie jest wysłana fizycznie.
Sprawdzaj tu:
http://en.4px.com/index.php?option=com_tracking4pxI tu:
http://www.singpost.com/index.phpJak będzie Arrived to overseas, to tu: sledzenie.poczta-polska.pl
17 lut 2014, o 14:29
U mnie caly czas od 10.02.2014 wisi nadejscie przesylki do WER Warszawa i zadnej zmiany statusu. List z Wer przyszedl 12.02. Wszystko co trzeba od razu wyslalem im na email. Nie dosc ze paczka SR2 wlokla sie 2 tygodnie to jeszcze na Vat nie wiadomo ile przyjdzie czekac. No i ten brak zmian w trackingu irytuje.
Wysłane z Xiaomi HongMi
Jakies zmiany w statusie? U mnie nic nawet telefonow nie odbiraja...
17 lut 2014, o 14:32
Oznacza ,że paczka zameldowała się w danym kraju, czyli PL.
Jak paczka z W-wy nie zmienia statusu w śledzeniu, to mogą być dwie przyczyny:
1. Zatrzymana przez UC.
2. W śledzeniu nie były zapisana poszczególna droga paczki i może się zdarzyć, że możesz za niedługo odebrać.
Obstawiam jednak za 1 opcją.
17 lut 2014, o 14:41
W przypadku
@leonard7080 4xp nie będzie pokazywał , bo ma początek numeru RQ i śledzi się na:
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
no i oczywiście jak najbardziej na
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
ADRESY STRON PROSZĘ WKLEJAĆ W CODE LUB SPOILER.
17 lut 2014, o 14:49
Zameldowanie się w kraju to nie jest ten wpis z wcześniejszą datą?
17 lut 2014, o 14:52
NIE. Status" PLWAW Despatched to ATC" oznacza, czekanie na swój lot lub już wysłana, w tym przypadku do PL W-wa.
Śledź sobie na PP.