Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj') Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
No, chłopaki, to mnie pocieszyliście v965 dotarł w 5 dni, na sylwestra akurat. A dziś posłali z SR2 mojego Redmi Jakbym go dostał 20 lutego to bym się ucieszył, ba, nawet 21 nie byłoby źle Ogólniej patrząc to byle jeszcze w lutym
Nie zgodzę się, bo SR2 i przed świętami dużo wcześniej zawsze szedł długo, dłużej niż SR5. Ale widocznie coś się ostatnio poprawiło albo jakieś chwilowe anomalie.
CP też dość szybko dochodzi. Ostatnio moje paczki czy z Pekinu, czy Shanghai, czy Shenzhen doszły w ciągu 7-11 dni do domu. Uważam, że jak na CP to bardzo szybko.
U mnie identycznie, chyba jedną partią szły nasze przesyłki.
Bardzo mnie to ucieszyło, bo mój stary telefon już całkiem odmówił posłuszeństwa- a wygląda na to, że ten (W450) dojdzie w najbliższym tygodniu. Miłe, byle go jeszcze na celnym nie zatrzymali, ale nawet jeżeli to trudno- nie będzie to bardzo kosztowne, tak jak i telefon nie należy przecież do drogich.
Mam pytanie, co napisać chińczykowi, który podał numer trackingowy, którego po upływie tygodnia nie ma na żadnej stronie, zapytać się w prost, czy wysłał paczkę nie rejestrowaną, czy może coś innego?
Ciężko powiedzieć, oni "myślą" po swojemu i będą kłamać do końca zamiast po prostu powiedzieć jak jest. A co zamawiałeś drobnicę jakąś za kilka dolców ?