Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
12 lut 2014, o 20:47
Końcówka SG w numerze trakingowym oznacza singapore post?
12 lut 2014, o 20:49
Mam pytanie, dziś rano sprawdzałam status przesyłki i miałam informacje "transporting", ze dostałam teraz kolejny nr z innego zamówienia sprawdzałam wszystkie i tamtego mi nie znaleziono

co może być?
12 lut 2014, o 20:49
Tak
12 lut 2014, o 21:52
W takim razie nie wiem czy chińczyk dał mi zły numer, robi sobie ze mnie jaja czy może wysłał Singpore post zamiast Hongkong post(dodam, że w żadnym tracking nie ma nawet oznaczenia, że paczka nadana, jest po prostu pusto)
PS. Co byście zrobili na moim miejscu, poczekać jeszcze z 2 dni i jak się nie pojawi w trackingu to otwierać spór?
12 lut 2014, o 22:12
Tracking SG pojawia się po 3-5 dniach.
12 lut 2014, o 22:17
To poczekam jeszcze 2 dni, ale jakoś to dziwne, bo zamówiłem hongkong post, a dostałem tracking singapore post, a poza tym ostatnio jak zamawiałem telefon to od razu po otrzymaniu numeru na stronach do śledzenia był taki tradycyjny komunikat.
13 lut 2014, o 08:40
Mógłbyś powiedzieć, kiedy Ci go nadali?
Przesyłkę (Despatch 4023 SR2) nadali 22.01.
13 lut 2014, o 08:42
Czy dotarła już może komuś paczka do Polski 4025 SR5 z 10 lutego?
13 lut 2014, o 09:40
A tu piękny przykład jak leci sobie w kulki nasza rodzima poczta...
Dodam tylko, że z racji przebywania na tzw. L4 byłem cały dzień w domu...
Najdziwniejsze jest, że nie wiem co dalej - dzwoniłem do UP i Pani powiedziała, że oni tej przesyłki nie mają... Listonosz wziął ją do domu po pracy ?!
13 lut 2014, o 13:40
Witam,
czy ktoś może mi powiedzieć po ilu dniach mogę się spodziewać paczki lub listu z UC w przypadku gdy dziś w nocy przesyłka Sweden Post dotarła do WAW?
oczywiście mniej więcej a dostawa na Śląsk
13 lut 2014, o 13:58
Jeszcze nie masz zatrzymania przesyłki w cle.
Jak będziesz miał taki status "ZATRZYMANIE PRZESYŁKI W CLE", to wtedy trzeba się martwić .
List przychodzi przeważnie na drugi dzień od tego statusu.
Jak idzie na Śląsk, to może wpaść do UC Zabrze.
13 lut 2014, o 14:10
Po pierwsze witam wszystkich. Na forum znalazłem się przy okazji mojego debiutu na aliexpress. Leci do mnie Hongmi - SingPost despatch No. 4026 SR5.
Mam pytanie jaki urząd zajmuję się przesyłkami do województwa lubelskiego? Biała Podlaska? Ma ktoś z nimi jakieś doświadczenia? Naczytałem się trochę niepochlebnych opinii o innych placówkach, o moim regionie jednak w internecie cisza. Biorę to jednak za dobrą wróżbę :)
Ostatnio edytowano 13 lut 2014, o 14:48 przez
Jacqoo, łącznie edytowano 1 raz