Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj') Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Mam pytanie, dziś rano sprawdzałam status przesyłki i miałam informacje "transporting", ze dostałam teraz kolejny nr z innego zamówienia sprawdzałam wszystkie i tamtego mi nie znaleziono co może być?
W takim razie nie wiem czy chińczyk dał mi zły numer, robi sobie ze mnie jaja czy może wysłał Singpore post zamiast Hongkong post(dodam, że w żadnym tracking nie ma nawet oznaczenia, że paczka nadana, jest po prostu pusto)
PS. Co byście zrobili na moim miejscu, poczekać jeszcze z 2 dni i jak się nie pojawi w trackingu to otwierać spór?
To poczekam jeszcze 2 dni, ale jakoś to dziwne, bo zamówiłem hongkong post, a dostałem tracking singapore post, a poza tym ostatnio jak zamawiałem telefon to od razu po otrzymaniu numeru na stronach do śledzenia był taki tradycyjny komunikat.
A tu piękny przykład jak leci sobie w kulki nasza rodzima poczta... Dodam tylko, że z racji przebywania na tzw. L4 byłem cały dzień w domu... Najdziwniejsze jest, że nie wiem co dalej - dzwoniłem do UP i Pani powiedziała, że oni tej przesyłki nie mają... Listonosz wziął ją do domu po pracy ?!
Spoiler:
Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa Nadanie przesyłki 2014-01-27 08:35 International Postal System Wysłanie przesyłki 2014-02-03 10:56 BEIJING Nadejście przesyłki 2014-02-10 20:52 WER Warszawa Wysłanie przesyłki 2014-02-11 12:24 WER Warszawa Nadejście przesyłki 2014-02-11 19:25 WER Kraków Wysłanie przesyłki 2014-02-12 05:26 WER Kraków Przygotowanie przesyłki do doręczenia 2014-02-12 10:36 UP Kraków xx Przekazanie przesyłki do doręczenia 2014-02-12 10:36 UP Kraków xx Nieudane doręczenie 2014-02-12 17:58 UP Kraków xx
Witam, czy ktoś może mi powiedzieć po ilu dniach mogę się spodziewać paczki lub listu z UC w przypadku gdy dziś w nocy przesyłka Sweden Post dotarła do WAW? oczywiście mniej więcej a dostawa na Śląsk
Jeszcze nie masz zatrzymania przesyłki w cle. Jak będziesz miał taki status "ZATRZYMANIE PRZESYŁKI W CLE", to wtedy trzeba się martwić . List przychodzi przeważnie na drugi dzień od tego statusu. Jak idzie na Śląsk, to może wpaść do UC Zabrze.
Po pierwsze witam wszystkich. Na forum znalazłem się przy okazji mojego debiutu na aliexpress. Leci do mnie Hongmi - SingPost despatch No. 4026 SR5. Mam pytanie jaki urząd zajmuję się przesyłkami do województwa lubelskiego? Biała Podlaska? Ma ktoś z nimi jakieś doświadczenia? Naczytałem się trochę niepochlebnych opinii o innych placówkach, o moim regionie jednak w internecie cisza. Biorę to jednak za dobrą wróżbę :)
Ostatnio edytowano 13 lut 2014, o 14:48 przez Jacqoo, łącznie edytowano 1 raz