[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez k0nr4d » 5 lut 2014, o 10:33

Nie dotarło jeszcze 4024 SR2, teraz raczej to loteria co dotrze, nie ma co patrzeć na numery kolejne.
k0nr4d

Pochwały: 5
Telefon:: ZTE v967s
ROM: MIUI

Postprzez Paweel » 5 lut 2014, o 10:56

coś się ostatnio UC Przemyśl opuścił w przerabianiu przesyłek. duużżżżo mają nawet bardzo jak to Pani określiła i ja na swoją czekam już tydzień od 29.01 a wcześniej w ciągu 1 dnia załatwione było, więc informacja dla oczekujących na przesyłki z UC Przemyśl, cierpliwości. oczywiście dokumenty przesłane następnego dnia mailem do naliczenia VAT.
a chciałem do słuchawki zażartować (to czemu tyle zatrzymujecie? nie lepiej było by mniej bo to i pracy mniej i ludzie szczęśliwsi) :)
Paweel

Pochwały: 8
Telefon:: BYŁ ZP980+ JEST LGG2

Postprzez lelastar » 5 lut 2014, o 11:03

Niestety to samo z despatch'em 4023,który powinien już być ale chyba trafił w czarną dziurę.Chyba,że komuś dotarł?
lelastar

Telefon:: stary

Postprzez dnb8 » 5 lut 2014, o 11:14

tez czekam na 4023
PS CO TO ZNACZY SR2, SR5?
dnb8

Postprzez lelastar » 5 lut 2014, o 11:24

SR2 I SR5 to prawdopodobnie punkty zlokalizowane na terenie chin przez,które idą paczki.Z tym ,że przez sr2 idą dłużej co by się zgadzało...
lelastar

Postprzez smooder » 5 lut 2014, o 11:39

A powiedzcie taką rzecz: te despatche to jak rozumiem zbiorcze "kontenery" z większą ilością paczek ? Może z racji tych różnych punktów wysyłek tj. SR2 czy SR5, nie dochodzą w kolejności chronologicznej. Jak byśmy znali mechanizmy chińczyków łatwiej by było ogarnąć kiedy może przyjść paczka :mrgreen:
smooder

Pochwały: 1

Postprzez lelastar » 5 lut 2014, o 12:24

Myślę,że masz rację ,tylko podejrzewam,że oni nie wysyłają tego według zaplanowanego schematu.Prawdopodobnie puszczają tak jak jest im wygodnie a czas który mają na doręczenie paczki spokojnie na to pozwala.Myśle ,że byłby konieczny jakiś ifnormator/informatrzy na miejscu,żeby dało radę określić co i kiedy może dotrzeć.
lelastar

Postprzez night95 » 5 lut 2014, o 12:31

trzeba oddzielic despatche z sr2 i sr5 bo maja te same numery, i nie chodzi o to ze przez to nie dochodza chronologicznie, tak samo moze to byc na zasadzie ze laduja na samolot ten despatch ktory sie akurat zmiesci bo zostala okreslona ilosc miejsca.
night95
VIP

Pochwały: 17
Telefon:: let x690

Postprzez ricki » 5 lut 2014, o 14:34

taki o to problem z UC poznań mi się trafił.
Wieśniaki zatrzymali mi przesyłkę z tabletem FNF ifive x2 8.9"
napisałem w deklaracji cenę, co jest w paczce, odesłałem do celnego, dziś dzwonię a panienka mi skamle że sprzęt odsyłają na kontrolę do UKE.
Co robić? przecież żaden chiński sprzęt certyfikatu CE nie ma nabitego na obudowie a z tego co twierdziła przez brak tego certyfikatu nie będzie sprzęt dopuszczony na polski rynek.
ricki

Postprzez fake4r » 5 lut 2014, o 14:37

Sam jesteś wieśniak i wyrażaj się. Zażycz sobie odesłanie do nadawcy to najlepsza opcja.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez ricki » 5 lut 2014, o 14:46

tak sobie zażyczę ale może warto powalczyć, napisałem do Chińczyka o jakąkolwiek dokumentację, jeśli coś przyśle to może zadziałać?
Pisząc wieśniaki miałem na myśli wyjątkową skrupulatność (albo upierdliwość można to nazwać jak się chce) UC poznań. Rozumiem że taka praca ale czemu akurat poznań (no i zabrze) wyrabiają ponad normę?
Dziwi mnie taka praktyka bo jak odeślą do chińczyka to kaski z vatu nie będzie, a budżet państwa w najlepszej sytuacji nie jest
ricki

Postprzez k0nr4d » 5 lut 2014, o 14:51

Musi przysłać deklaracje CE EMC (kompatybilność el-magn.), LVD (bo zasilacz jest na 230V) oraz RTTE (bo jest moduł wifi) i do tego komplet raportów z badań na CE. Wątpię, że Chińczyk za tę cenę sprzętu robił badania :)
k0nr4d

Pochwały: 5
Telefon:: ZTE v967s
ROM: MIUI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI