Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj') Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Taaa, raz na 100, moje pierwsze zamówienie a między jednym statusem a drugim minęło 20 dni :P. Zmieniło mi się z Dispatching na Departure from outward office of exchange, wiec mysle ze to dobra wiadomość :)
Ja jestem zaskoczony China Post. Kupiłem dla żony akcesoria do makijażu.:
2 paczki od różnych sprzedającychi:
Zamówienie i zapłata: 2013-06-13
Nr trackingowy: 2013-06-14 i 2013-06-15
Dostawa: 2013-06-26
Nie spodziewałem się, że pójdzie tak szybko.
Żeby jednak nie było zbyt fajnie:
gorzej jednak z futerałem na zte:
zamówienie i płatność: 2013-06-13
Nr trackingowy: 2013-06-13
Nr Trackingowy widoczny w systemie: 2013-06-17
od tego dnia wisi status "2013-06-17 09:51:00, International Postal System, Nadanie"
Mi status "International Postal System, Nadanie" " wisi już prawie miesiąc na 17track, ale na stronie chinapost zmienik się po 3 tygodniach i dalej wisi kolejny status :(
Chce dokonać mojego pierwszego zakupu w aliexpress od Chinatronic,
wszystko już wiem o płatności, tylko została kwestia wysyłki, ma on do wybory darmową wysyłkę przez:
-Hongkong post air mail
-Singapore post
-Swiss post
2013-06-27 07:36:54, WER Warszawa, Przyjęcie przesyłki w Polsce
24-06-2013, Despatched to overseas (Country code: PL)
21-06-2013, INFORMATION RECEIVED (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
Więc mam nadzieje,że nie długo telefon będzie już u mnie w domu I obędzie się bez opłat żadnych...
Mam pewien problem, zamówiłem parę rzeczy większość już doszła, jednak z jednym produktem mam problem, gdy wpisuje jego kod na http://sledzenie.poczta-polska.pl/ wyskakuje status przesyłki: Nadanie przesyłki 2013-06-20 02:31 International Postal System, czy to oznacza ze paczka od tygodnia siedzi w chinach czy jeszcze nie została wysłana przez sprzedawcą?
Tracking Number: RB052466915CN
China Post Air Mail