Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez piotrek_skuter » 16 sty 2014, o 10:13
chyba mnie dopadło szczęście początkującego :) to mój pierwszy tel ale chyba nie ostatni z aliexpress
przesyłka szła singpost'em
-
piotrek_skuter
-
- Telefon:: samsung wave 2
przez Hardknox » 16 sty 2014, o 10:20
@piotrek_skuter
Fuks :) rano odbierałem pake z UP1 i widziałem tam też twoją :P
-
Hardknox
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 5
- Telefon:: Zopo,HTC,Moto
przez raxon » 16 sty 2014, o 10:27
Mam pytanie.
Sprzedawca napisal mi ze wyslal tnt post. czy to jest kurier tnt? ile takie cos moze isc? vat bedzie do zaplaty?
-
raxon
-
- Pochwały: 1
- Telefon:: 967s w drodze
przez qbus » 16 sty 2014, o 11:34
Powinno iśc szybko. To jest firma kurierska.
Jeśli jest na osobę prywatną to nie powinno być opłaty za obsługę celną i jest szansa na brak vatu.
-
qbus
-
- Pochwały: 4
- Telefon:: zte
przez bartazzz » 16 sty 2014, o 11:45
dla zainteresowanych napisałem do poczty w sprawie paczek sweden post ze statusem local mail tracking z 24.12, zobaczymy co odpiszą
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
-

bartazzz
- VIP
-
- Pochwały: 100
- Telefon:: Redmi
- ROM: MIUI POLSKA
przez keth » 16 sty 2014, o 11:47
Pisałam do poczty Szwedzkiej jak i Polskiej. Nasza poczta odpisała ze wie tylko tyle ze paczka została wysłana ze Szwecji i więcej nie są w stanie sprawdzić. :| Może wie ktoś coś więcej?
-
keth
-
- Telefon:: motorola
przez bartazzz » 16 sty 2014, o 11:49
Pisałam do poczty Szwedzkiej jak i Polskiej. Nasza poczta odpisała ze wie tylko tyle ze paczka została wysłana ze Szwecji i więcej nie są w stanie sprawdzić. :| Może wie ktoś coś więcej?
W takim razie na PP nei wiedzą co odbierają bo paczki sweden post nie lecą przez szwecję, po prostu jest to poczta szwedzka dlatego piszą że kraj nadania to szwecja
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
-

bartazzz
- VIP
-
- Pochwały: 100
- Telefon:: Redmi
- ROM: MIUI POLSKA
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości