Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
20 gru 2013, o 19:06
4034
A urzędy pocztowe jutro pracują normalnie jak w dzień roboczy wiec jakby dziś wyszła z wer Warszawy to może nawet jutro będzie
21 gru 2013, o 00:06
Tracking dalej nie działa, dzwoniłem do DHL polska twierdzą że nie ma takiego numeru w bazie.
Co mi radzicie, otwierać spór czy poczekać jeszcze? To jest nienormalne żeby zapłacić ponad 100zł za kuriera i czekać ponad tydzień już aź łaskawie chińczyk zechce nadać tą przesyłkę.
Sprawdź tu:
https://www.deutschepost.de/sendung/sim ... esult.html bo Ci z DHL'u też są troche zakręceni a podejrzewam, że ten Twój DHL to nie DHL.
Tym bardziej, że kurier DHL w tydzień to by już do Twojego domu dojechał.
21 gru 2013, o 00:11
Tak powinno być, kurier wozi maks 7 dni.
Jeśli DHL nic nie wiedzą ja bym robił spór.
21 gru 2013, o 02:30
Jak mam taki status to dopiero leci ?? 2013-12-21 07:10:13 PLWAW Despatched to ATC
21 gru 2013, o 02:40
Zazdroszczę wszystkim przedświątecznych prezentów ja będe mieć nauczkę na przyszłość, żeby nic nie zamawiać CP, dziś równy miesiąc od wysyłki, półtora od wpłaty i nadal w chinach paczka się kisi... ciekawa jestem do kiedy to potrwa bo od 4 grudnia ma dziwny status ""zaimportować pakiet wzajemnie do siebie, Nanjing". Przy 1 przesyłce nie było czegoś takiego, ktoś wie dlaczego?
21 gru 2013, o 02:52
Jak to jest telefon to nie dojdzie przez CP miałem podobnie do dziś lezy w Pekinie na lotnisku od 09.11. Teraz leci SG ale nie wiem co ten status znaczy co wyżej napisałem .Jak dopiero leci to zero szans na święta a i w tym roku
21 gru 2013, o 04:04
2013-12-20 15:01, Wysłanie przesyłki, SINGAPORE SŘ5
Gdyby do poniedziałku doleciała istnieje szansa że we wtorek bym już miał : D Zobaczymy, cuda sie zdarzają ;p
21 gru 2013, o 09:55
Witam
Może ktoś mi podpowie co to oznacza.
W SG mam info od 17.12 - Despatched to overseas (Country code: PL)
natomiast dziś sprawdziłem na 4PX i jest info z 20.12 - PLWAW Despatched to ATC
Co oznacza Despatched to ATC ??
21 gru 2013, o 09:58
na PP
Package type: Economy registered letter
Dispatch country: Singapore
Country of destination: Poland