[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez Mild » 20 gru 2013, o 13:59

Ja od poniedziałku mam komunikat " Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)" więc raczej na święta paczka nie przyjdzie ;<
Mild

Telefon:: Nokia

Postprzez drago68 » 20 gru 2013, o 14:06

No... na pewno nie przyjdzie, ale jak będą dobre wiatry to może ...przed Nowym Rokiem 2014 przyleci.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez emailo » 20 gru 2013, o 16:54

drago68 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Chińskim Nowym Rokiem. :G
emailo

Pochwały: 2

Postprzez Diego962 » 20 gru 2013, o 17:07

agula napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A jaki Despatch No.?
Diego962

Telefon:: Samsung

Postprzez gibol » 20 gru 2013, o 18:18

gibol napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tracking dalej nie działa, dzwoniłem do DHL polska twierdzą że nie ma takiego numeru w bazie.
Co mi radzicie, otwierać spór czy poczekać jeszcze? To jest nienormalne żeby zapłacić ponad 100zł za kuriera i czekać ponad tydzień już aź łaskawie chińczyk zechce nadać tą przesyłkę.
gibol

Telefon:: x

Postprzez ventura » 20 gru 2013, o 18:33

Z takimi pytaniami to podawaj numer trackingu.
ventura
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: Tronsmart ts7
ROM: stock

Postprzez lukkki » 20 gru 2013, o 18:57

Pokaż ten numer to sprawdzimy
lukkki
VIP

Pochwały: 13

Postprzez ventura » 20 gru 2013, o 19:03

gibol napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tracking dalej nie działa, dzwoniłem do DHL polska twierdzą że nie ma takiego numeru w bazie.
Co mi radzicie, otwierać spór czy poczekać jeszcze? To jest nienormalne żeby zapłacić ponad 100zł za kuriera i czekać ponad tydzień już aź łaskawie chińczyk zechce nadać tą przesyłkę.

Sprawdź tu: https://www.deutschepost.de/sendung/sim ... esult.html bo Ci z DHL'u też są troche zakręceni a podejrzewam, że ten Twój DHL to nie DHL.

Tym bardziej, że kurier DHL w tydzień to by już do Twojego domu dojechał.
ventura
AKTYWNY

Postprzez agula » 20 gru 2013, o 19:06

Diego962 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A jaki Despatch No.?

4034
A urzędy pocztowe jutro pracują normalnie jak w dzień roboczy wiec jakby dziś wyszła z wer Warszawy to może nawet jutro będzie :-)
agula
AKTYWNY

Pochwały: 9

Postprzez gibol » 21 gru 2013, o 00:06

ventura napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Sprawdź tu: https://www.deutschepost.de/sendung/sim ... esult.html bo Ci z DHL'u też są troche zakręceni a podejrzewam, że ten Twój DHL to nie DHL.

Tym bardziej, że kurier DHL w tydzień to by już do Twojego domu dojechał.

Numer trackingowy jest 10 cyfrowy DHL'u. Chińczyk wysłał mi zdjęcie paczki na którym on widnieje (ładna żółta z logiem dhl) tylko co z tego jak ja sobie też mogę włożyć cokolwiek do opakowania dhl, nakleić naklejkę i zrobić zdjęcie.
Pod linkiem z deutsche postu też tego nie znajduje.
Znajomy zamawiał z chin dhl i w poniedziałek wysłane miał u siebie w czwartek.
gibol

Telefon:: x

Postprzez ventura » 21 gru 2013, o 00:11

Tak powinno być, kurier wozi maks 7 dni.
Jeśli DHL nic nie wiedzą ja bym robił spór.
ventura
AKTYWNY

Postprzez lexio » 21 gru 2013, o 02:30

Jak mam taki status to dopiero leci ?? 2013-12-21 07:10:13 PLWAW Despatched to ATC
lexio
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI