Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

19 gru 2013, o 13:01

Bazinga napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Patrząc na to co piszesz, tez powinienem założyć spór wg. Ciebie?

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

19 gru 2013, o 13:09

Zależy jaki masz czas na dostarczenie, ja mialem 34 dni bodajże. W momencie sporu brakowało 7 dni do końca odliczania więc i tak by nie doszło.

19 gru 2013, o 13:10

Bazinga napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie za bardzo rozumiem na jakiej podstawie oddają Ci kasę? Przecież de facto Chińczyk wysłał paczkę bo jest na lotnisku, a że leży tam od miesiąca to nie jego wina, nadal przecież ma pewnie ok 30 dni na dostarczenie towaru. U mnie ten sam status od 16.11. Sporu nie otworzę bo leci do mnie z gwarancji ekran do telefonu.

19 gru 2013, o 13:15

Zakładałem, że masz jak większość 60dni.

u mnie jeszcze mnóstwo czasu:
23 dni 16 godzin 28 minut 16 sekund

19 gru 2013, o 13:22

Zależy jak sprzedawcy mają ustawiony termin doręczenie. Też kiedyś miałem, że było 35 dni ustawione, a potem sam sprzedawca aż dwa razy przedłużył termin dostawy .
Paczka doszła po 65 dniach, ale została wysłana SG, bo CP zwróciło ją za baterie w środku.
Przedłużyć czas dostawy może sprzedawca jak i kupujący jeżeli zależy na paczce komuś, aby przechodzić cały proces sporu.
A tak nadmienię, że aliexpress czasem czeka z zamknięciem sporu na korzyść kupującego jeżeli paczka jest w drodze wysłania i przedłuża okres dostawy.

19 gru 2013, o 13:36

Co wy na to ?
Paczka jest w Polsce czy jeszcze nie ? Myli mnie status z 16.12.13

Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

19 gru 2013, o 13:39

Jeszcze nie ma w Polsce.... jest na lotnisku w Singapurze lub leci do Polski.
Local mail tracking ---oznacza to dla śledzenie dla Sweden Posta a Polską.

19 gru 2013, o 13:47

Bo np. na Direct Link wyskakuje "Delivery", czyli dostarczenie i sam nie wiem o co chodzi.

19 gru 2013, o 14:00

Sprawdź na PP.
"Order delivered" oznacza dostarczenie przesyłki.

19 gru 2013, o 14:08

Na PP tylko tyle: Wysłanie przesyłki 2013-11-28 12:09 SINGAPORE

Czyli prawdopodobnie pozostaje mi cierpliwie czekać. Dzięki za odpowiedź.

19 gru 2013, o 14:15

Witam

Oczekuje może ktos z was na przesylke z despatched 4034?

19 gru 2013, o 14:32

Ja mam 4038 to se może jeszcze poczekam.
Odpowiedz