Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
19 gru 2013, o 13:01
Patrząc na to co piszesz, tez powinienem założyć spór wg. Ciebie?
19 gru 2013, o 13:09
Zależy jaki masz czas na dostarczenie, ja mialem 34 dni bodajże. W momencie sporu brakowało 7 dni do końca odliczania więc i tak by nie doszło.
19 gru 2013, o 13:10
Nie za bardzo rozumiem na jakiej podstawie oddają Ci kasę? Przecież de facto Chińczyk wysłał paczkę bo jest na lotnisku, a że leży tam od miesiąca to nie jego wina, nadal przecież ma pewnie ok 30 dni na dostarczenie towaru. U mnie ten sam status od 16.11. Sporu nie otworzę bo leci do mnie z gwarancji ekran do telefonu.
19 gru 2013, o 13:15
Zakładałem, że masz jak większość 60dni.
u mnie jeszcze mnóstwo czasu:
23 dni 16 godzin 28 minut 16 sekund
19 gru 2013, o 13:22
Zależy jak sprzedawcy mają ustawiony termin doręczenie. Też kiedyś miałem, że było 35 dni ustawione, a potem sam sprzedawca aż dwa razy przedłużył termin dostawy .
Paczka doszła po 65 dniach, ale została wysłana SG, bo CP zwróciło ją za baterie w środku.
Przedłużyć czas dostawy może sprzedawca jak i kupujący jeżeli zależy na paczce komuś, aby przechodzić cały proces sporu.
A tak nadmienię, że aliexpress czasem czeka z zamknięciem sporu na korzyść kupującego jeżeli paczka jest w drodze wysłania i przedłuża okres dostawy.
19 gru 2013, o 13:36
Co wy na to ?
Paczka jest w Polsce czy jeszcze nie ? Myli mnie status z 16.12.13
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
19 gru 2013, o 13:39
Jeszcze nie ma w Polsce.... jest na lotnisku w Singapurze lub leci do Polski.
Local mail tracking ---oznacza to dla śledzenie dla Sweden Posta a Polską.
19 gru 2013, o 13:47
Bo np. na Direct Link wyskakuje "Delivery", czyli dostarczenie i sam nie wiem o co chodzi.
19 gru 2013, o 14:00
Sprawdź na PP.
"Order delivered" oznacza dostarczenie przesyłki.
19 gru 2013, o 14:08
Na PP tylko tyle: Wysłanie przesyłki 2013-11-28 12:09 SINGAPORE
Czyli prawdopodobnie pozostaje mi cierpliwie czekać. Dzięki za odpowiedź.
19 gru 2013, o 14:15
Witam
Oczekuje może ktos z was na przesylke z despatched 4034?
19 gru 2013, o 14:32
Ja mam 4038 to se może jeszcze poczekam.