[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez Krzy$ » 17 lis 2013, o 09:37

mr.krzych napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak już mówiłem, mam dokładnie to samo, w sumie pomysł brzmi na wart wypróbowania:).
Tyle, że ja się nie mam zamiaru cackać i spór już otworzyłem. W razie czego mogę go zawsze anulować, a może chociaż trochę się za siebie wezmą a nie tylko "Don't worry, thank you, be patience".
Chinatronic

Chyba mam ten sam problem z chinatronic, wyglada na to ze paczka wrocila do Chin, z tym ze Chinatronic wyslal mi mailowo zdjecie mojej paczki przed wysylka i tam niby wszystko sie zgadza adres, nr. telefonu itd.
Zastanawiam się czy to nie przypadkiem pomyłka polskiej poczty. Statusy mam tak jak u Ciebie:

Wysłanie przesyłki 2013-11-07 12:08 SINGAPORE SŘ5
Nadejście przesyłki 2013-11-14 08:33 WER Warszawa
Wysłanie przesyłki z Polski 2013-11-15 08:34 WER Warszawa

Trochę mi się nie zgadza to że generalnie na poczcie nie ma opcji wysłania nie zaadresowanej paczki (poza tym zostały przysłanie do Polski wiec cokolwiek musiało być na paczkach), wiec nie wiem na jakiej podstawie poczta odesłała wszystkie paczki.

Czy jest juz jakas reakcja na spór ze strony Chinatronic w Twoim przypadku? przypuszczam że będę musiał również otworzyć spór.

Moja paczka od Chinatronika dotarła, ale mój adres wyglądał bardzo słabo ledwo czytelny, było widać że ktoś próbował poprawiać długopisem, może taśma która była naklejona na adresie powoduje że adres blaknie? Widać miałem szczęście.
Krzy$
AKTYWNY

Pochwały: 5
Telefon:: oneplus3
ROM: stock

Postprzez Kondzio21 » 17 lis 2013, o 11:06

Mam pytanie, czy statusy na stronie poczty polskiej aktualizują się również w niedziele?
Kondzio21

Telefon:: Samsung

Postprzez fake4r » 17 lis 2013, o 11:13

Tak
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez mr.krzych » 17 lis 2013, o 11:19

Krzy$ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To jak na razie jedyne rozsądne wyjaśnienie bo jak rozumiem w Chinach ten adres musiał jeszcze być widoczny, ciekawe ile kolejnych paczek będzie miało ten sam problem.
mr.krzych

Telefon:: motorola

Postprzez grzegorzc » 17 lis 2013, o 13:56

Jak te paczki leżakowały trochę na zewnątrz to różne rzeczy mogły się z nimi dziać. Możliwe że zrobiły się nieczytelne...
grzegorzc

Telefon:: ZTE

Postprzez tacim » 17 lis 2013, o 14:07

Taki OT. Jak dostajecie paczki teraz zimą to nagrania video róbcie po kilku godzinach co by telefon się ogrzał. Wiem, że cięzko wytrzymać ale trudno :) Paczka na mebelki i leżakowanie .
tacim
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: SE K510

Postprzez tomk1954 » 17 lis 2013, o 14:11

tacim napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Święte słowa :mrgreen:
tomk1954

Pochwały: 7
Telefon:: Elephone p6000PRO

Postprzez lukkki » 17 lis 2013, o 14:29

Na kaloryfer i suszyć :lol:
lukkki
VIP

Pochwały: 13

Postprzez swisstack » 17 lis 2013, o 14:37

Dzwoniłem do WER Warszawa (wczoraj, w sobotę, i pracowali) i bardzo miła pani powiedziała mi, że coś tam było że nie były zaadresowane te paczki czy coś.
Powiedziałem że mam foto od kolegi z Singapuru tej paczki i ja tam na niej wszystko (adres) elegancko widzę. Powiedziała, że to decyzja przełożonej i że paczki są wstrzymane do poniedziałku i w poniedziałek zostanie podjęta decyzja co dalej z nimi. W związku z tym mam się z nimi kontaktować w poniedziałek i na podany przez panią adres mailowy mam wysłać zdjęcie paczki to coś mają z tym zrobić.
Prawdę powiedziawszy mam nadzieję że to im wystarczy i że jeśli nawet coś tam się im starło to że będą w stanie stwierdzić, że to ta etykieta bo inaczej będzie naprawdę sroga lipa. No i zawsze można porobić zrzuty zamówienia z Ali i tam jest podany numer przesyłki, oprócz tego zdjęcie paczki gdzie też wszystko jest no i będą mogli sobie porównać z tym co na paczce pozostało i może wtedy się zlitują. Już nawet walić ten VAT (i tak trzeba być gotowym na zapłacenie) ale przynajmniej telefon w końcu dotrze..

A jeśli chodzi o spór, to chyba troszkę on mobilizuje sprzedawcę, bo zdjęcie paczki dostałem już dwoma kanałami, mimo że wcześniej Chinatronic zarzekał się, że nie ma mojego maila. Poza tym dostałem dość wyraźne instrukcje co powinienem zrobić. Po prostu inna rozmowa. Ale w to, że cała akcja jest winą Chinatronic już nie wierzę (choć w sumie jeśli jakieś nadruki wyblakły to może winny jest chiński atrament:P). Po prostu etykiety nie przetrwały traktowania (IMO) i teraz Polacy nie mogą ich odczytać. Generalnie otwieranie sporu w tej sytuacji nie ma moim zdaniem sensu.
swisstack

Telefon:: nokia

Postprzez ebola1972 » 17 lis 2013, o 14:43

lukkki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

do mikrofali na 2 minuty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mój Xiaomi Red Rice wczoraj przyleciał i dzisiaj bez przeszkód wyszedł z WER Warszawa... teraz pora założyć pampersa :mrgreen:
ebola1972
VIP

Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi RR

Postprzez tacim » 17 lis 2013, o 16:17

Nio ten dreszczyk jest bezcenny :) dzisiaj nic raczej nie jeździ wieczorkiem się ruszy a raczej nad ranem.
tacim
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: SE K510

Postprzez KingdomPL » 17 lis 2013, o 16:31

do ebola :

A skąd jesteś kolego ?
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
KingdomPL
AKTYWNY