[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez mars76 » 9 lis 2013, o 22:50

Witam, czy ktoś wie dlaczego SG-post nie wozi od dziś paczek do polski?
np.: http://www.aliexpress.com/item/Singapor ... 97603.html
EBE to samo ciekaw jestem co jest grane?
mars76

Telefon:: a820

Postprzez toskania » 9 lis 2013, o 22:56

Panie i Panowie

Pewno są tu osoby, które pamiętają jak biadole, że czekam na przesyłkę około 5 tygodni ( a dokładnie od 23.09). Chcę ogłosić, że dziś o godzinie 21.17 moja przesyłka otrzymała status WER Warszawa. Jesteś ze Śląska więc jeszcze troszkę ale ale....

NIE TRACIĆ NADZIEI :)
toskania

Telefon:: asha 300

Postprzez Swods » 9 lis 2013, o 23:15

mars76 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Z tego co zauważyłem, HK nie przewozi już paczek z telefonami. Zaś SG tak.
W tym przypadku po prostu sprzedawca nie wysyła do Polski paczek. Sprawdź innych
Swods

Pochwały: 2
Telefon:: samsung

Postprzez pool275 » 10 lis 2013, o 00:50

toskania, mógłbyś podać tracking z 17track tej przesyłki?
pool275

Telefon:: Samsung

Postprzez toskania » 10 lis 2013, o 01:53

mogłabym RF168633658SG
toskania

Telefon:: asha 300

Postprzez Krzy$ » 10 lis 2013, o 08:21

eSbe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mój Lenovo pojawił się wczoraj o 20.36 w Warszawie i dalej tam tkwi.
Krzy$
AKTYWNY

Pochwały: 5
Telefon:: oneplus3
ROM: stock

Postprzez lukkki » 10 lis 2013, o 08:45

Ja anulowałem swój order bonie chcę mieć kłopotów bo czytam, że kupili na celnym jakieś nowe urządzenia do prześwietlania paczek i tymbardziej, że miał to być klon ze znakami towarowymi a oznaczony jako prezent.
lukkki
VIP

Pochwały: 13

Postprzez mars76 » 10 lis 2013, o 10:21

Swods napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W tym przypadku po prostu sprzedawca nie wysyła do Polski paczek. Sprawdź innych

Akurat Linda z EBE to sprawdzony i dobry sprzedawca i do polski dowoziła bez problemu kupiłem u nie niejeden telefon, link wkleiłem tylko po to żeby pokazać drugiego sprzedawcę który też do polski wysyłał SG-post i nagle nie wysyła.
Myślę że jednak chodzi o przewoźnika i szukanie innego sprzedawcy nic tu nie da bo przyjmie zam a potem będzie w kulki leciał. Linda z EBE sprzedała do polski wiele telefonów i na pewno od tak bez powodu by sprzedaży nagle nie zawiesiła.
mars76

Telefon:: a820

Postprzez drago68 » 10 lis 2013, o 10:49

mars76 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Akurat Linda z EBE to sprawdzony i dobry sprzedawca i do polski dowoziła bez problemu kupiłem u nie niejeden telefon, link wkleiłem tylko po to żeby pokazać drugiego sprzedawcę który też do polski wysyłał SG-post i nagle nie wysyła.
Myślę że jednak chodzi o przewoźnika i szukanie innego sprzedawcy nic tu nie da bo przyjmie zam a potem będzie w kulki leciał. Linda z EBE sprzedała do polski wiele telefonów i na pewno od tak bez powodu by sprzedaży nagle nie zawiesiła.

Z mojego punktu widzenia, nie jest to problem co do przewoźnika paczek.
EBE nic do polski nie wysyła, a drugi sprzedawca tylko telefony, tutaj masz: brak-wysylki-do-polski-przez-sprzedawcow-t5267.html
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez shog » 10 lis 2013, o 11:04

zamówiłem htc wildfire s, telefon jest odnowiony, na aukcji niby napisane że oryginalny czy mogę się spodziewać problemów w razie zatrzymania przez UC? wysyłka 26.10 poprzez SG, dotarł wczoraj na wieczór
shog

Telefon:: inew v3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI