[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez 3ndriu » 8 lis 2013, o 17:59

Mój podobnie w Pruszczu leży, byłem osobiście dzisiaj tam.
3ndriu

Telefon:: Samsung

Postprzez rivermoon » 8 lis 2013, o 18:08

Trzeba było spytać, dlaczego ostatnio wszystko zatrzymują.
rivermoon

Pochwały: 1
Telefon:: HTC HD2

Postprzez drago68 » 8 lis 2013, o 18:14

Telefon odebrany obyło się bez vat.
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez gabik » 8 lis 2013, o 18:25

drago68 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Gratuluję :-) . Mój niestety poległ :-( . Ale może dlatego , że kupiony przez pośrednika i coś mi się wydaje, że oni jednak na siebie kupują a potem odsyłają do klientów i dlatego mnie złapali na VAT (no bo celnikom wilokrotnie powtarza się adres doręczenia). Myślę tak dlatego bo na stronie PP wyświetla mi Urząd Pocztowy docelowy, obok ulicy gdzie mają zarejestrowane konto Allegro (po drugiej stronie miasta).
Tak mnie zastanawia. Czemu niektórzy x-ują swój Urząd Pocztowy?
gabik

Telefon:: ZTE V967s

Postprzez Ineffable » 8 lis 2013, o 19:23

Zauważyłem, że podobnie jak i mnie, innych też zazwyczaj VAT omija, jeżeli mieszkają w podkrakowskich miejscowościach.
Ja, żeby poczuć dreszczyk emocji, zamówiłem 11 rzeczy (jedenaście) w jednej paczce. :) W tym dwa telefony + trochę drobnej elektroniki różnego rodzaju. Zobaczymy, czy dalej los będzie łaskawy dla regionu, w których mieszkam. :)
Ineffable

Pochwały: 2
Telefon:: Lenovo/HTC

Postprzez LuXaS » 8 lis 2013, o 19:28

RF139578251SG
nadal nic nie słychać z paczką . Doradźcie coś bo cały czas w Singapurze gnije. a mija 10 dzień
LuXaS

Postprzez gabik » 8 lis 2013, o 19:45

Z tego co widzę to Information Received masz z 29.10 . Ja miałem 26.10 i Warszawa pokazała mi się 06.10 i to wieczorem. tak więc może jutro lub pojutrze Tobie tez się pokaże. Cierpliwości.
gabik

Telefon:: ZTE V967s

Postprzez cj_clon » 8 lis 2013, o 19:50

Witam serdecznie ponownie Panowie i Panie bo pewnie takie są tutaj na forum.. Dalej wałkuję ten sam problem a mianowicie zakupiłem na ali telefonik dalej mam zły nr przesyłki dlatego ze leci cały czas na Rosję...:(
Gadałem dzisiaj na czacie z teoretycznym sprzedawcą i prosił abym zgłosił przez ORDER, i w tym sęk ze nie wiem co i jak to ma oznaczać..
Co proponujecie bo niestety na emaile nie odpowiada, na wiadomości jak są wysłane z opcji Contact też zero odpowiedzi...

Proszę odpowiedzieć bo szczerze powiem że już mnie zaczyna to denerwować..

Jak można zmusić sprzedawcę o przesłanie poprawnych informacji... A no i się tłumaczył że to nie on/ona to pakuje tylko kto inny.
cj_clon

Telefon:: samsung

Postprzez and79 » 8 lis 2013, o 20:04

Jak dobrze rozumiem. Masz mu wysłać wiadomość przez swoje konto na ali. "Transaction", póżniej wchodzisz w szczegóły swojego zakupu i tam jest okienko do wysłania wiadomości. Chńczyk wtedy dostanie twoją wiadomość razem z nr płatności i będzie mu twoje zamowienie łatwiej znależc. Tak ja to rozumiem.
and79

Pochwały: 2

Postprzez irbis9 » 8 lis 2013, o 20:48

celnicy w werach pracują do 19tej, jeśli transport z Warszawy wpadnie na wieczór/noc jest szansa, że pójdzie w nocy z transportem na urząd oddawczy, przeładunek cały czas pracuje, jeśli wpadnie w dzień, celnicy mają co robić, i tyle filozofii
irbis9

Pochwały: 8
Telefon:: xperia p

Postprzez cj_clon » 8 lis 2013, o 20:50

@up
Dzięki kolego za odp. Właśnie tak zrobiłem już dużo wcześniej dostał już 2 wiadomości ale nie mam żadnej odpowiedzi...
Co w takim przypadku byście proponowali??

A co najlepsze właśnie przed chwilka zmienił się status w View Detail na Awaiting Receipt heh tylko nie mojej paczki:(

Co teraz zrobić?
Ostatnio edytowano 8 lis 2013, o 20:55 przez cj_clon, łącznie edytowano 1 raz
cj_clon

Telefon:: samsung

Postprzez Robbo » 8 lis 2013, o 20:53

Open dispute go zmobilizuje. Żądaj zwrotu całej kwoty.
Robbo
AKTYWNY

Pochwały: 16
Telefon:: Samsung Galaxy Nexus
ROM: MIUI V5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI