[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez rostoff » 7 mar 2018, o 20:23

Zakupiłem na rosegal.com zegarek specjalnie wybrałem dopłatę do przesyłki
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
a tu wysyłka https://alipaczka.pl/?track=LVS1376360003178347 czy zostałem zrobiony w balona i wysłali zwykłą nie rejestrowaną ?
rostoff

Telefon:: ZTE BLADE

Postprzez skazi » 7 mar 2018, o 21:16

Przecież masz śledzenie, więc o co Ci chodzi?
skazi
AKTYWNY

Pochwały: 68
Telefon:: Xiaomi Mi5
ROM: Stock

Postprzez rostoff » 7 mar 2018, o 22:02

Tylko że jak brałem od nich ostatnio drobnice bez dopłaty do śledzenia też miałem tym samym wysłane , nie dość że paczka długo szła to jeszcze po dojściu do Polski było po śledzeniu. Nie po to chyba się dopłaca prawie dwa dolary aby wysyłamy tym samym co bez dopłaty

edyta/// jak bym wiedział że wysyłają taką samą metodą jak bez dopłaty do śledzenia to bym nie wydawał dodatkowych 2$ bo po co
rostoff

Telefon:: ZTE BLADE

Postprzez zygzak » 7 mar 2018, o 22:32

U mnie się wyjaśniło. Status 'Doręczono' to błąd w systemie, że niby tak oznacza gdy niedoręczone paczki są zwracane przez listonosza. Podobno zgłaszali że tak się dzieje, ale jeszcze nie naprawiono. Dziś dostałem awizo.
zygzak

Pochwały: 2
Telefon:: htc

Postprzez Instapaczka » 9 mar 2018, o 10:25

Panowie, co mam zrobić w takiej sytuacji. Paczka od 7 lutego leży na WER Warszawa, wczoraj zauważyłem że, status paczki się zmienił na "call 1605". Napisałem do gościa od którego ten telefon kupowałem (jak kliknąłem w moje zamówienie, jest chat na samym dole strony). Do tej pory nie dostałem żadnej odpowiedzi, została tylko wysłana jakaś automatyczna wiadomość z odpowiedzią na kilka pytań. Stwierdziłem, że pierdziele takie interesy i chciałem założyć spór, ale wyskoczyła mi notka, że nie mogę tego zrobić bo przesyłka była dostarczona kilkukrotnie ale bezskutecznie, tu oryginalna wiadomość
"Our records show that your local shipping provider unsuccessfully attempted to deliver your order several times. Please contact this provider for additional information." Moja poczta nic nie wie, WER twierdzi, że tej paczki u nich nie ma i trzeba zgłosić reklamację przez nadawcę (sklep to Mi Global Store), który ma wyrąbane. Równe dwa miesiące miną w tą sobotę czyli jutro. Co robić jak żyć Panowie?
Instapaczka

Telefon:: ASUS
ROM: stock

Postprzez PiotrDW » 10 mar 2018, o 13:07

PiotrDW

Telefon:: HP9

Postprzez szefo25 » 10 mar 2018, o 16:09

Witam . Mam takie pytanie odnosnie mojej przesylki bo została zawrócona z powrotem do Chin czy status zmieni się jeszcze jak nadawca otrzyma zwrot czy już nie bo obecnie posiada status od 27.02.2018 że dotarła do singapuru i cisza w śledzeniu.
nr przesyłki:RF502746054SG
szefo25

Telefon:: nokia

Postprzez dexter1213 » 10 mar 2018, o 23:04

Panowie, csy to normalne, ze 3 dni po wyslaniu paczki z Gearbest jako priority line (w rzeczywistosci railway) zmienil sie numer trackingowy na jakis od UPS? Ani jeden ani drugi nr trackingowy nie pokazuje nic od 10 dni..
dexter1213

Pochwały: 1
Telefon:: Co 2 dni inny :D

Postprzez akir » 12 mar 2018, o 08:09

Musisz czekać pojawi się gdy będzie na miejscu.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
akir
AKTYWNY

Pochwały: 14
Telefon:: huwawei

Postprzez _ff_ » 12 mar 2018, o 17:33

DHL ecommerce znowu ekspresowo dostarczył paczkę do PL(6 dni od momentu zamówienia kuriera przez sprzedawcę). Ciekawe, ile tym razem będzie to leżało na Okęciu :D(ostatnio 17 dni).
_ff_

Telefon:: HTC

Postprzez gojar » 12 mar 2018, o 22:11

LITB zamówiony telefon 06.03.2018. Przesyłka normalna z opcją ubezpieczenia od VAT. Wysyłka z Hongkongu. Ku mojemu zaskoczeniu dzisiaj kurier DHL dostarczył przesyłkę bez żadnych dodatkowych opłat :)
gojar

Pochwały: 3
Telefon:: Sharp S3

Postprzez wojtekmaly36 » 14 mar 2018, o 13:40

Witam jak otrzymac tracking nr z priority line dpd1 tel juz w drodze do polski a pierwszy nr 37............ Na stronie dpd nie znajduje?
wojtekmaly36

Telefon:: meizu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI