[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez harygiewont » 3 sty 2018, o 12:33

viper26 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Panowie dalej sie nic nie zmienia w mojej kwesti pomimo upływu prawie dwóch miesięcy...

Co robić? Po raz pierwszy mam taką sytuacje

GB to gearbest czy geekbuying?

bo ja też trochę czekam, utkwiło mi na takim samym statusie, co prawda 13 grudnia, ale chyba wiem czego się spodziewać http://www.sf-express.com/us/en/dynamic ... 9675229857
harygiewont

Telefon:: Leeco

Postprzez clorox » 3 sty 2018, o 12:49

Taka sama sytuacja jak u kolegi wyżej. Przesyłka powinna dostać w Polsce numer 00559007731468190694. W śledzeniu poczty natomiast jej brak. Może się coś niedługo ruszy.

PS: Czytałem na wypoku #alipaczka, że mirkowi drgnęło w trackingu po Małaszewiczach z 5.12. Zaczynają ogarniać grudzień...
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Postprzez adminekPL » 3 sty 2018, o 13:15

clorox napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Hura!!! Może w końcu dostanę lampki choinowe za dolara. Będą jak znalazł na Wielkanoc, by udekorować na podwórku ulepione ze śniegu jajko i zajączka :D

Czy mi się wydaje, czy w tym roku Polacy wyjątkowym szturmem ruszyli 11 listopada na zakupy w kraju za siedmioma górami i rzekami? Rok temu tylko nieliczne przesyłki szły dłużej niż 30-40 dni. Teraz ponad połowa moich jest jeszcze w drodze. Ciekawe, czy Poczta Polska kiedyś zdecyduje się być partnerem Aliexpress. Fajnie byłoby wybrać opcję dostawy ASS i tydzień- dwa później cieszyć się paczką :)
adminekPL

Pochwały: 14
Telefon:: nie mam

Postprzez marcoos1 » 3 sty 2018, o 13:28

Chyba żartujesz. Tylko nieliczne paczki szły dłużej niż 30 dni? Rok temu?
Może nie wiesz, ale twój przypadek nie może robić za reprezentatywny. Nawet jak rok temu ze 100 zakupionych paczek, 99 dostałeś po 2tygodniach to w tym roku może być zupełnie odwrotnie i na 100 paczek tylko 1 przyjdzie w tym terminie. A u kogoś innego ta proporcja też się odwróci ale na jego korzyść.

Zwyczajnie trzeba liczyć, że paczka powinna dojść w 60 dni, ale w okresie wzmożonych zakupów ten termin ulega wydłużeniu (wcale nie z winy Chińczyka).

BTW. PP nawiązała współpracę z ali
https://www.salon24.pl/u/polska-gospoda ... lki-z-chin
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez WhiteMamba » 3 sty 2018, o 13:35

Jeden pisał że dostał przesyłkę z Małaszewicze z 19.12 a inni czekają np. z początku grudnia. Myślicie że to już czas zamiawiac prezenty na święta wielkanocne? :D
WhiteMamba
AKTYWNY

Pochwały: 3

Postprzez adminekPL » 3 sty 2018, o 13:57

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie musisz mi tego tłumaczyć, doskonale to wiem.
Zapewne rok temu miałem duże szczęście, choć niekoniecznie. Ubiegłoroczne statystyki na alipaczce, jeśli dobrze pamiętam, pokazywały krótsze czasy dotarcia do Polski niż w tym roku. Stad mój wniosek.

Przy swoich zakupach zakładam dostawę w 90 dni (60 dni + prośba o przedłużenie ochrony na 30 dni). Później otwieram spory. Dzięki Ali nauczyłem się zakupowej cierpliwości :D także przy zakupach w Polsce.

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nic mi o tym nie wiadomo. Jakieś konkrety?
Link, który wstawiłeś dotyczy umowy PP z China Post. Mi chodzi o umowę PP z Aliexpress. Fajnie byłoby, gdyby PP była partnerem do usługi AliExpress Standard Shipping.
Kiedyś InPost planował zawarcie umowy z Ali, ale niestety nic z tego nie wyszło.
adminekPL

Pochwały: 14
Telefon:: nie mam

Postprzez kosmogator » 3 sty 2018, o 14:01

Inpost nie ma nawet ćwierci infrastruktury i zasobów kadrowych, które byłyby do takiej współpracy potrzebne. Raczej była to gierka na wywalenie akcji, jeżeli coś takiego miało miejsce.

Poczta Polska ma szanse się rozwinąć do takiego poziomu, aby być partnerem dla Ali. Pod warunkiem, że nie będzie to wyglądać tak jak teraz z Małaszewiczami. :) Bo 15 dni to jedzie po tych torach z Chin, a potem ponad drugie tyle leżakuje w PL.
Wieczność bywa naprawdę długa. Szczególnie pod koniec.
What goes around, comes around.
kosmogator

Pochwały: 24
Telefon:: Samsung

Postprzez viper26 » 3 sty 2018, o 14:18

harygiewont napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Panowie dalej sie nic nie zmienia w mojej kwesti pomimo upływu prawie dwóch miesięcy...

Co robić? Po raz pierwszy mam taką sytuacje

GB to gearbest czy geekbuying?

bo ja też trochę czekam, utkwiło mi na takim samym statusie, co prawda 13 grudnia, ale chyba wiem czego się spodziewać http://www.sf-express.com/us/en/dynamic ... 9675229857

gearbest kolego

Napisałem do nich zobaczymy co odpiszą, status cały czas sie nie zmienia od 13 listopada więć bez jaj coś jest nie tak.
Po ilu dniach można składać wniosek do paypal o zwrot kasy? po 60 od zamówienia?
viper26

Telefon:: Huawei Y6 II

Postprzez clorox » 3 sty 2018, o 14:28

Poczekaj co odpiszą. Na spór PP masz czas do 180 dni. Oczywiście nie znaczy, że masz tyle czekać, ale lepiej najpierw polubownie sprawę spróbować załatwić. Znając GB i tak pewnie będą chcieli oddać 50%, albo całość na wallet...
clorox
VIP

Postprzez boroch » 3 sty 2018, o 15:44

U mnie z jedną paczką jest tak:

2017-11-11 20:12 Nadanie przesyłki
...
...
2017-12-05 09:39 Opuszczenie [Małaszewicze],Polska center
2017-12-30 18:06 Nadejście przesyłki [WER Warszawa]

I cisza ...

Wysłane z mojego ZTE A2017G przy użyciu Tapatalka
boroch
AKTYWNY

Pochwały: 21
Telefon:: ZTE Axon 7, Sharp S2
ROM: stock

Postprzez clorox » 3 sty 2018, o 15:46

No to jeszcze ze 2 tygodnie i doręczą... może ;-)
clorox
VIP

Postprzez kosmogator » 3 sty 2018, o 15:52

boroch napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Prawdopodobnie w piątek albo w poniedziałek przesyłkę będziesz miał u siebie albo na cle. Mógłbyś wkleić także pośrednie statusy od wysyłki do Małaszewicz? 25 dni Małaszewicze - WER Wawa. Koszmar.
Ostatnio edytowano 3 sty 2018, o 15:53 przez kosmogator, łącznie edytowano 1 raz
Wieczność bywa naprawdę długa. Szczególnie pod koniec.
What goes around, comes around.
kosmogator

Pochwały: 24
Telefon:: Samsung

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI