Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
25 lis 2017, o 23:30
co to za stronka? ja szukam na 17 Track.
26 lis 2017, o 17:57
Wstawiony wcześniej zrzut był ze strony
http://track.4px.com/query/17track też pokazuje, tylko musisz wybrać właściwego przewoźnika. W tym przypadku 4px.
26 lis 2017, o 22:14
Dziękuję, w życiu bym się nie domyślił aby spośród tysiąca przewoźników jakiegoś wybierać, zawsze na 17 track szło to z automatu. Także jstem troszkę uspokojony :)
27 lis 2017, o 09:50
Koledzy ile najdłużej Wasza paczka leżała na Lotnisku Okęcie. Moja leży już tam od 8listopada i nic w temacie się nie zmienia. Jakie macie doświadczenia z tym. Dodam że przesyłka z Banggod.
27 lis 2017, o 09:57
Moja "leżała" tam ponad 3 tygodnie ale w tym czasie dotarła do Krakowa bo kolejny status był "w doręczeniu".
Do tej pory nie wiem czy to był błąd w śledzeniu czy awaria wyświetlania statusów .
27 lis 2017, o 10:28
Cześć. Macie jakieś doświadczenia z Turkey Post. Do tej pory nie miałem styczności z tym przewoźnikiem.
27 lis 2017, o 10:57
Ja czekam na przesyłkę wysłaną pocztą turecką od 25 października.
Wysłane z mojego Z1 przy użyciu Tapatalka
27 lis 2017, o 11:14
Czyli tradycyjnie. Pytam bo ostatnio mile mnie zaskakuje China Post a poczta turecka ma w zamówieniach 15-40 dni na dostawę. W takim razie lepiej pozostać przy chińskiej poczcie.
27 lis 2017, o 11:40
Myślę, że ponad połowa nierejestrowanych zakupów na Aliexpress z Chin po Polski idzie obecnie poprzez Turkey Post. Cała moja drobnica, która jest wysyłana za pośrednictwem Yanwen'a, przesyłana jest właśnie pocztą turecką. Czas oczekiwania różny, zwykle 40-70 dni (+ 5-10 dni na transport z Chin do Turcji).
Nie tak dawno miałem ciekawy tracking. List wysłany przez Laos. W trackingu Poczty Polskiej było widoczne wysłanie listu w Laosie, a następnie... "przesyłka wydana do doręczenia". Nie było widocznych statusów pośrednich. Pierwszy raz mi się to trafiło.
27 lis 2017, o 13:03
Mam identyczną sytuację, tylko z Tomtopa, też utknęła 8 listopada na Okęciu. Poczekam jeszcze trochę i zawalczę paypalem o zwrot.